Partizan - Protiv Cedevite za vrh tabele

Autor: Miloš Marković
nedelja 22.12.2013.
12:43
Izvor: Sportske.net

Nakon ostvarenog plasmana u TOP 16 Evrolige, Partizan se bez odmora i opuštanja okreće narednim izazovima koje donosi regionalno takmičenje. Na programu 13. kola je gostovanje Cedeviti.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Na krilima velikog uspeha, KK Partizan se okreće regionalnoj sceni.

Izabranici Dušana Vujoševića nemaju previše prostora za slavlje evropskog uspeha, očekuju ih novi izazovi u ABA ligi i tri gostovanja u nizu. Prvo je gostovanje ekipi Cedevite, ekipe koja se sa jednom pobedom manje od Partizana nalazi na 4. mestu na tabeli.

Svesni važnosti večerašnjeg meča, crno-beli maksimalno oprezno ulaze u meč sa ekipom iz Zagreba, protiv koje bi eventualnom pobedom crno-beli ponovo izbili na čelo tabele ABA lige.

"Naš mladi tim prolaskom u Top 16 Evrolige, opterećen svim problemima, nastavlja dalje dugo putovanje kroz Evropu. Pokazavši i dokazavši da poseduje jedan veliki potencijal koji će se uz radnu etiku sigurno pretočiti u jedan viši nivo kvaliteta."

"Nas čekaju dalje obaveze u okviru ABA lige, i ovo je prva utakmica u nizu od tri naredne na gostujućem terenu. A i dobro je poznato da samo preko regionalnog takmičenja sledeće sezone obezbeđujemo učešće u Evroligi. Samim tim ne treba da se troši puno reči koliko nam je bitna utakmice sa direktnim konkurentom za učešće na fajnal-foru ABA lige”,
rekao je Duško Vujošević.

Analizom protivnika, trener Partizana je istakao sve opasnosti u vezi sa narednim rivalom.

"Od dolaska pod okrilje ABA lige Cedevita je klub koji je pokazao ozbiljnost i naglašeno visoke takmičarske ciljeve. Tako i ove sezone, ukomponovana je veoma kvalitetna ekipa od strane trenera Repeše koja od početka sezone igrajući i u Evrokupu i u regionalnom takmičenju to potvrđuje."

"Samim plasmanom u narednu fazu takmičenja Evrokupa i samim rezultatom u borbi za vrh Jadranske lige. Cedevita pokazuje naznake tima sa jako određenim karakteristikama kolektivne igre u kojoj dominira njihova agresivna i čvrsta igra u odbrani i veoma brz prelazak u fazu tranzicione igre."
, istakao je trener crno-belih.

Utakmica 13. kola regionalnog košarkaškog prvenstva između Cedevite i Partizana se igra od 19 sati.

Danas se inače igra još jedan meč 13. kola, u Ljubljani se sastaju Olimpija i Zadar.

Sutrašnji mečevi između Crvene zvezde i Cibone, te Širokog i Igokee, spustiće zavesu na vikend kolo u regionalnom takmičenju.

Ne propustite