Partizan - Samo za Stojketa imaju zamenu?

Autor: Boris Jovanović
utorak 24.12.2013.
11:02
Izvor: Sportske.net

Partizan ubrzano završava poslove sa igračima, ideja ostaje da se ekipa pojača u svim linijama i to do početka priprema.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je posle promene na kormilu sve snage bacio na prelazni rok. Cilj je da se linije tima popune novim igračima, i to fudbalerima koji će odmah moći da preuzmu odgovornost.

Jer, za šampiona je apsolutno imperativ da odbrane titulu i na leto krenu u novi napad na Evropu. Izostanak utakmica u evro kupovima ove jeseni je svakako nešto što ne bi smeli da ponove.

Sa druge strane, ekipa je jesenas pokazala dosta limita i jasno da nema kvalitet za velika dela, uostalom napustili su je najbolji.

Marko Nikolić je već dobio jednog novog igrača, u pitanju je Nikola Drinčić, iskusni internacionalac koji će zameniti razočaravajućeg Đembu-Đembu.

Kockice se sklapaju u odbrani, Vulićević je meta na desnom beku, Trajković je nešto dalje od Humske, levo se pregovara sa Jagodinom oko El Monira. Sa druge strane nejasna je situacija oko Volkova, ni da li će biti pravih ponuda za crnogorskog reprezentativca.

Vezni red je najjači deo tima, uz vanvremenskog Sašu Ilića, tu je Jojić koji neće biti prodat, bez obzira na neke informacije koje su se pojavljivale u medijima, dok će Nikolić učiniti sve da na pravi način vrati u život Ninkovića.

"On nije ni na 30% svojih mogućnosti", rekao je juče na brifingu novi trener Partizana.

Sa Živkovićem, Brašancem, Sašom Markovićem, uz prethodno pomenute, to je osovina tima.

Po bokovima ne treba otpisivati ni Luku, koji je pod Nikolićem pružao najbolje partije.

Navijače zanima ko će davati golove. Fofana i Kojić su opcije, ali Partizan traži još dva napadača. Škuletić je blizu povratka u Humsku, ali je crno-belima potreban i nešto drugačiji profil špica. Uroš Đurđević je ime na svačijim usnama u Humskoj, ali je ipak bliži inostranstvu. Navodno je poslata ponuda za Riosa, ako dođe, Južnoamerikanac bi mogao značajno da pojača tim, prema informacijama iz Argentine. No, to je uvek na dugom štapu kako će se snaći.

Izgleda da jedino neće nedostajati najbolji, Vladimir Stojković. Reprezentativni golman je prošlost, jesenas je vadio kestenje iz vatre, da nije bilo njega, Partizan ne bi ni bio jesenji prvak, to je sigurno.

Alternative su oporavljeni Lukač, Živković i Petrović, nekadašnji "Romantičar" će svakako u pripreme ući kao favorit za mesto prvog golmana, ali ko god bude dobio poverenje Nikolića imaće težak zadatak, Stojković je najbolji srpski golman godinama.

Jedino što treba reći je da se u Partizanu nadaju da golman neće biti u glavnim ulogama kao jesenas, jer će tim biti znatno jači.

Sačekajmo dok 13. januara naredne godine ne budemo videli nova lica u "Zemunelu".

Ne propustite