Partizan sprema tužbu za Lotara?!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.03.2014.
21:58
Izvor: Sportske.net

Navodi koje je Lotar Mateus izneo u svojoj autobiografiji a vezano za navodne nameštaljke u duelima Partizana i Rada, mogle bi da odvedu legendarnog Nemca u sudski proces čije će pokretanje Uprava crno-belih razmotriti u narednom periodu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Priča koju su pokrenuli pisani mediji početkom tekuće nedelje a koja se ticala optužbi Lotara Mateusa o navodnom nameštanju utakmica Partizana i Rada početkom 21. veka mogla bi da dobije novu dimenziju.

Premda se niko od fudbalera Partizana koji su tada igrali nije složio sa Mateusovim tvrdnjama, a čelnici FSS i Zajednice Superligaša nisu ni želeli da komentarišu takve navode nazivajući ih smešnim, FK Partizan mogao bi ozbiljnije da se pozabavi onim što je Mateus izneo u javnost.

Potpredsednik FK Partizan, Ratomir Babić, rekao je za "Novosti" da u Humskoj još uvek nisu dali konačan sud o čitavoj priči, ali je dodao da bi njen epilog mogao da bude viđen pred sudskim organima.

"Nismo se previše bavili šupljim pričama Lotara Mateusa, niti smo pričali o eventualnoj tužbi. Sešćemo i porazgovaraćemo u narednim danima, možda bude reči i na tu temu, videćemo. Za sada nema niša novo od onoga što je već izrečeno i napisano" kazao je jedan od članova Partizanovog trijumvirata koji trenutno obavlja uloge predsednika.

Ukoliko crno-beli odluče da tuže Lotara Mateusa zbog navoda koje je izrekao u svojoj autobiografiji, Nemac bi morao da pronađe dokaze i svedoke za ono što tvrdi inače će snositi odgovornost za lažno optuživanje i klevetu.

Iz ove perspektive, sudski proces mogao bi da bude najbolje rešenje jer bi njime bilo dokazano da su utakmice bile nameštene, ili bi Partizan skinuo ljagu koju je bivši trener tog kluba bacio tvrdnjama da se sa "Građevinarima" igralo "3 za 3".

Ne propustite