Partizan - šta dalje?

Autor: Boris Jovanović
petak 02.11.2012.
08:43
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava iza kulisa? Da li je finansijska situacija omča oko vrata. Šta će se dalje dešavati u Humskoj? Da li je jedino rešenje prodaja nekog od crno - belih bisera?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako se klub ne oglašava, pre nekoliko dana je potvrđeno da su igrači razgovarali sa direktorom Tumbakovićem, nisu im isplaćene ugovorne rate, ali ni nagrada, odnosno premije iz prošle sezone.

Iako je Tumbaković pokušao da ublaži situaciju i razgovor podveo pod redovan, jasno je da među fudbalerima tinja nezadovoljstvo zbog finansijske situacije.

"U Milanu su sedeli u hotelu, nisu imali novac za šoping", objasnio je juče novinarima Vladimir Vermezović.

Ipak, i pored toga odigrali su sjajan meč protiv Intera, ali i u šampionatu pobeđuju u seriji. Pritisak svakako postoji, svi klubovi se suočavaju sa teškom finansijskom situacijom, ali u Partizanu su takve stvari bile retke proteklih godina, mada ovo nije prvi put.

Kako piše "Sportski žurnal" račun kluba je u blokadi što naravno otežava funkcionisanje, a radi se o ne maloj sumi od 300 000 evra.

Neki igrači su nezadovoljni statusom, Kamara želi da ode iz kluba, odbio je da produži ugovor, rezervisti bi takođe veću minutažu, no sigurno da posle bruke protiv Čačana to više nije predmet razgovora.

Hoće li Partizan morati da prodaje igrače u januaru kako bi makar malo popunio kasu?

"Ja uvek polazim od sportskog stava, ali mnogo porodica živi od Partizana", rekao je Vermezović.

Igrači koji su na ceni su ovi mlađi, upravo na njima klub zasniva budućnost. Oba Markovića, Ninković, Jojić, Marko Šćepović. Izgleda da je neminovno da narednog leta neko od njih, verovatno Lazar Marković napusti klub.

U januaru će se crno - beli verovatno zahvaliti nekim igračima, mada svi imaju ugovor, pa Partizan ne može jednostavno da ih se oslobodi, iako će se Vermezović, kako je juče rekao, izjasniti na koga ne računa, tačnije ko ne ispunjava uslove da nosi Partizanov dres.

"Igrači moraju da budu svesni čiji dres nose i da se ponašaju kao profesionalci", rekao je direktor Tumbaković, a ono oko čega nema dileme je da je za neke prokockana poslednja šansa. Do kraja jesenjeg dela, uz mečeve u šampionatu, ostale su tri utakmice u LE i sigurno je da kombinovanja više nema i da će grupa od petnaestak igrača izneti sav preostali teret u prvom delu sezone.

Ne propustite