Partizan - Sve je lakše s Lazovićem

Autor: Miloš Marković
nedelja 09.03.2014.
10:42
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su ubedljivim trijumfom u Kragujevcu poslali poruku večitom rivalu, povratak Danka Lazovića se opisuje kao ključni trenutak.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ekipa Partizana je kompletne pripreme za prolećni deo sezone usmeravala ka formaciji 4-4-2, trener Nikolić je u napadu uspešno uparivao povratnike u redove Partizana - Petra Škuletića i danka Lazovića.

Zamisao mladog trenera je na nesreću prekinuta povredom iskusnog strelca, čijim se povratkom ipak pokazalo da u pomenutoj formaciji, sa dva napadača crno-beli deluju jako ubedljivo.

Bio je Lazović jedan od najistaknutijih na meču u Kragujevcu, učestvovao je i golom i asistencijama.

Da li će njegovo prisustvo u timu biti ključno u trci za titulom?

Malbašić i Škuletić nemaju sumnje.

"Danko nam mnogo znači, samo njegovo prisustvo na terenu uliva samopouzdanje. Sa njim u timu na pravi način možemo da realizujemo formaciju koju smo uspešno pripremili na pripremama. Dankova povreda je ceo plan poremetila, ali sada je ponovo u timu i to je naša velika prednost.", rekao je Malbašić koji priznaje da je hteo da centrira kod prvog (sjajnog) gola.

"Hteo sam da precaim loptu na drugu stativu, pošto sam bio bukvalno u liniji, to je jedino što sam mogao da uradim. Imao sam sreće da ode u mrežu.", priznaje fudbaler Partizana.

Strelac dva gola, Petar Škuletić, takođe u prvi plan ističe uticaj na igru njegovog tima koji ima Danko Lazović.

"Pokazali smo da zajedno igramo odlično i da je formacija 4-4-2 pravi izbor i rešenje za naš tim. Upravo smo se tako i pripremali tokom zime, Partizan uvek mora da igra sa dva špica. Videli ste koliko Danko znači ovom timu. On je vrhunski fudbaler, to se vidi u svakom dodiru sa loptom, videli ste i kako mi je namestio gol.", rekao je Škuletić.

Danko Lazović se i sam odlično predstavio u svom rodnom gradu. I sam ističe da je velika razlika na terenu sa jednim i dva špica, uveren je da je povreda prošlost.

"Pre početka proleća smo se i uigravali za igru sa dva špica i velika je razlika na terenu, to se vidi. Prikazali smo zaista dobru igru, očekujem da ćemo u nastavku biti još bolji."

"Moja povreda je prošlost, biće to sve u redu u nastavku sezone."
, rekao je Lazović koji je pozvao navijače da podrže tim u nastavku prvenstva.

"Očekuje nas žestoka borba. Pozivam navijače da nas podrže jer samo uz njih možemo do uspeha.",
zaključio je Lazović.

Ne propustite