Partizan - Titula gubi na značaju bez Evrope...

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.01.2014.
09:44
Izvor: Sportske.net

Partizan je i u 2013. potvrdio dominaciju u domaćem fudbalu, ali je nevolja što je Evropa dalje nego ikada...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je nastavio da osvaja titule u domaćem šampionatu i to nema spora. U ovakvoj ligi nemaju premca, makar je to bio slučaj na kraju prošlog šampionata. No, sve posle toga je bilo za zaborav.

Evropska odiseja je završena još letos, nisu stigli ni do LE, što je praktično bio početak kraja Vuka Rašovića na klupi.

Naime, on je tokom jeseni "smenjivan" nekoliko puta, bio je pod pritiskom, iako je svima bilo jasno da je tim mnogo slabiji nego prošle godine.

Na kraju, bod prednost nad Zvezdom svakako nije dobar rezultat, ako se uporedi sa prošlim sezonama, ali je realnost, uz sve prodaje igrača, promašaje u prelaznom roku, krpljenje tima i potrese koji su brižljivo skrivani u javnosti.

Sada je pred Partizanom novi pokušaj da napravi iskorak u Evropi, angažovan je Marko Nikolić, jasno na početku je uvek med i mleko, krupne reči, velika očekivanja, ali potrebna su pojačanja.

I to ona prava, ne nužno skupa, ali je Partizan prečesto, po našem mišljenju, poslednjih godina posezao za sistemom "prodaj skupo, pa dovedi slobodnog igrača".

Dosta je povratnika prodefilovalo, malo ih se zadržalo, a čini se da i dalje Partizan ima prednost zbog svoje "fabrike" koja je najbolji deo kluba.

Može li se tako nastaviti u budućnosti videćemo, tek naredne godine imperativ je jesen u Evropi. Titula naravno, mada je za razliku od prošlih sezona Zvezda mnogo bliže.

Ono što bi mogao da bude problem je pritisak koji rađa nervozu, optužbe, rat, a svakako da ni Partizanu, ni komšijama, ni srpskom fudbalu to nije potrebno...

Ne propustite