Partizan u produžetku dobio derbi, Zvezda u seriji poraza!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.05.2014.
22:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana savladali su ''večitog rivala'' i to kao gosti u Železniku, posle veoma uzbudljivog duela, koji je rešen tek u produžecima.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

U derbiju 12. kola Superlige Srbije, Partizan je u Železniku savladao domaću Crvenu zvezdu Telekom sa 82:78, posle produžetka. U regularnom toku meča bilo je 70:70.

Ovo je Partizanu 11. pobeda, kojom je osigurao prvo mesto na tabeli pred plej-of, a Zvezdi već treći uzastopni poraz, posle devet pobeda
.

Poput prethodnog duela beogradskih crno i crveno-belih, Partizan je bio znatno bolji rival tokom prvog poluvremena.

Ekipa Duška Vujoševića je odlično počela, pre svega u odbrani, a predvođeni raspoloženim Sašom Pavlovićem, gosti su polako uvećavali svoju prednost.

Zvezda je u tim trenucima uspevala donekle da parira crno-belima šutevima za tri poena, pogodili su dve trojke, kojima su održavali priključak, ali je Partizan posle prve četvrtine vodio sa 24:15.

U drugoj je su crno-beli postajali sve nesigurniji u napadu, ali ni Zvezda nije bila mnogo bolja na drugoj strani.

Uspela je Zvezda da pšrepolovi vođstvo Partizana, ali finiš prvog poluvremena ponovo pripada gostima, koji najviše zahvaljujući Saši Pavloviću dolaze i do dvocifrene prednosti posle 20 minuta igre - 29:40.

Međutim, drugo poluvreme donelo je drugačiju sliku. Partizan je teško dolazio do poena, posebno u šutu za tri, gde su dugo bili na samo jednom pogotku Bogdanovića s početka meča.

Zvezda je polako smanjivala razliku, a pri rezultatu 38:43, posle prekršaja dosuđenih Bertansu i Milutinovu, trener Partizana Duško Vujošević je žestoko protestovao kod sudija, koji mu dodeljuju tehničku grešku.

Blažič je zatim smanjio na 40:43, a Partizan je minimalnu prednost održavao do kraja treće četvrtine.

Međutim, u četvrtoj su crveno-beli, predvođeni sve boljim Blažičem, uspeli konačno i da povedu, a problem Partizanu su pravile i lične greške.

Zbog pet penala morao je van igre najpre Bertans, a tek što je Partzan počeo da vraća preednost i sjajni Saša Pavlović je zaradio peti prekršaj, a tu odluku sudija burno je propratio, pa su mu oni dosudili i tehničku grešku!

Jaka Blažič je to na najbolji način iskoristio i Zvezdi doneo prednost od 65:63.

Ipak, u finišu meča, odgovornost u ekipi Partizana preuzima Bogdan Bogdanović, mogao je sa linije slobodnih bacanja na sedam sekundi do kraja da donese možda i pobedu crno-belima u regulrnom toku, ali je imao polovičan učinak i ostalo je 70:70 posle 40 minuta.

Bogdanović je i u dodatnih pet minuta bio ključni igrač, Zvezda nije imala rešenja za njega, a proradio je i šut za tri poena.

Uz par važnih poena i kapitena Lovernja, Partizan dolazi do pobede - 78:82 i najverovatnije osigurava prvo mesto pred plej-of.

Na kraju, Bogdan Bogdanović najefikasniji sa 24 poena, a Saša Pavlović je ostao na 20 (6-7 za dva). U poraženom timu, Jaka Blažič je zahvaljujući znatno boljoj igri u drugom poluvremenu upisao 22 poena, Marjanović je meč završio sa 13, a Dženkins 12 poena.

Ne propustite