Partizan ubedljiv, Kojić u strašnoj seriji!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.05.2014.
18:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana ostvarili rutinsku pobedu na ''Karađorđu'' protiv Donjeg Srema. Veliki deo posla obavili su u prvom poluvremenu, ali sve do ulaska Nemanje Kojića domaći su imali kakvu-takvu nadu u preokret. A onda, Partizanov junak iz derbija za tili

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Puni samopouzdanja posle pobede nad ''večitim rivalom'' u prošlom kolu, fudbaleri Partizana su lako i ubedljivo savladali Donji Srem u Novom Sadu rezultatom 5:0 i bar nakratko se izjednačili sa Crvenom zvezdom na čelu tabele.

Crno-beli su, po kišnom vremenu i klizavom terenu, od starta utakmice imali inicijativu, koja je posle samo šest minuta igre donela rezultat.

Najpre je Saša Ilić sjajno asistirao Škuletiću koji je iznudio korner, a onda Drinčić odlično centrirao na drugu stativu za Danka Lazovića, koji sa nekoliko metara, pored nesigurnog Belića, šalje loptu u mrežu - 0:1.

Usledio je znatno mirniji period igre, delovalo je kao da se Partizan zadovoljio minimalnim vođstvom, ali na ulasku u finiš prvog poluvremena crno-beli pojačavaju ritam i preko Škuletića u 40. minutu stižu do drugog gola - 0:2.

Rezultat koji je omogućio miran nastavak igre u drugom poluvemenu za crno-bele, ali su njihovo manje opuštenje umalo kaznili Lakićević, pa onda i Košutić, kada je golman Lukač bio na ozbiljnim iskupšenjima.

Posle Košutićeve prilike, trener Partizana Marko Nikolić je izveo Lazovića, na teren poslao Kojića, a on ponovo na najbolji mogući način iskoristio ukazanu priliku.

Samo minut po ulasku na teren, Kojić postiže treći gol za crno-bele, a kao i u derbiju, asistirao mu je Vulićević odličnim centaršutem sa desne strane - 0:3.

Tim golom otklonjene su sve dileme oko pobednika, ali je Kojić očigledno ''gladan'' golova posle duge pauze zbog povrede.

U poslednjih desetak minuta videli smo još dva njegova gola, i to oba puta posle asistencija Petra Škuletića sa leve strane - 0:5.

Sve golove sa današnje utakmice možete da pogledate OVDE.

Donji Srem - Belić, Lakićević, Kuzmanović, Prijević, Lakić-Pešić (Crnomarković od 76.), Čordašević, Košutić, Kurnić (Janković od 74.), Damjanović (Marčeta od 68.), Zec, Mijić.

Partizan - Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ilić (Luka od 60.), Živković (Ninković od 74.), Škuletić, Lazović (Kojić od 68.).

Ne propustite