Partizan zatvara vrata fer-pleju?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.02.2014.
22:07
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Trener FK Partizan, Marko Nikolić, ogorčen dešavanjima na gostovanju Novom Pazaru, najavio je da njegovi fudbaleri u buduće neće izbacivati loptu van terena kada se protivnički igrač nađe na zemlji a njegove kolege različito su prihvatile tu najavu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana remizirali su u prvom kolu prolećnog dela šampionata sa Novim Pazarom, a koliko je gubitak dva boda zaboleo sve u Humskoj govori i najava trenera Marka Nikolića o tome da će savetovati svoje igrače da, u nastavku sezone, ne izbaciju loptu van igre kada se protivnički igrač nađe na travi.

Nikolić je na konferenciji za štampu koja je u ponedeljak održana na stadionu u Humskoj najavio da će njegov tim prihvatiti "pravila igre" koja su nametnuta a očito u pravilnik ulazi i zatvaranje vrata fer-pleju.

Albert Nađ je stao u odbranu trenera crno-belih uz poruku da se u našoj ligi pravila fer-pleja zloupotrebljavaju.

"Sudija je taj koji bi trebalo da prekine utakmicu u situacijama kada neki igrač leži na travi. Nismo mi ti koji treba da procenjuju da li lopta mora da se izbaci ili ne. Ukoliko protivnik zloupotrebljava pravilo fer-pleja, koja je poenta da ga druga ekipa poštuje" rekao je Nađ.

Osim Alberta Nađa, nije bilo onih koji bi se složili sa Nikolićevim stavom, premda je trener Čukaričkog Vladan Milojević istakao da postoji takva tendencija u evropskim ligama.

"Ako bi se gledali neki novi trendovi, izbacivanje lopte na terenima jakih evropskih liga više se ne praktikuje, pa nama na Balkanu to deluje neobično. Međutim, fudbal je pre svega viteška igra i zato mislim da je ispravno izbaciti loptu dok protivnik leži" rekao je Milojević.

Zoran Milinković, trener Voždovca, nema dilemu kada je pitanje fer-pleja po sredi.

"Ja sam uvek na strani fer-pleja. Moji igrači će uvek izbacivati loptu u aut u situaciji kada protivnik leži na travi. Ovakve svesne simulacije ili opravdani slučajevi uzimaju možda tri minuta igre. Šta je s ostalih 87 minuta" pita se Milinković.

Interesantan je i, čini se, najispravniji stav trenera čija će ekipa naredna gostovati u Humskoj. Strateg Radničkog iz Niša, Dragoljub Bekvalac, rekao je da treneri po pravilu, ili kude izležavanje igrača na terenu, ili pribegavaju toj taktici kada tim koji vode ima pozitivan rezultat.

"Nezgodan je trenutak jer gostujemo Partizanu, ali svi mi treneri smo bili u situaciji i da nam odgovara i da kritikujemo izležavanje na terenu" poručuje Bekvalac.

U svakom slučaju, ostaje da se vidi da li će crno-beli u nastavku sezone zatvoriti vrata fer-pleju kako ne bi dolazili u situaciju da im protivnici zloupotrebljavaju humanost.

Ne propustite