Partizan - Znoj postaje zlato a TOP 16 realnost!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.12.2013.
23:11
Izvor: Sportske.net

Partizan je na Bosforu seo u poslednji vagon "Orijent Ekspresa" koji vodi do TOP 16 faze Evrolige. Nešto bolje sedišta i dalje su u vlasništvu košarkaša Nantera a sutrašnji meč u Kijevu mogao bi crno-bele da pogura "do prve klase" na korak od uspeha u koj

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

U danu kada smo dočekali da oba srpska predstavnika u Evroligi ostvare pobedu lovorovi venci idu na glave izabranika Duška Vujoševića.

Uz sve čestitke košarkašima Crvene zvezde Telekom na trijumfu nad Laboral Kućom, podvig koji je šampion Srbije ostvario u Istanbulu sportska je vest dana i potvrda da novac ipak ne može da kupi neke stvari.

Istina je da je Fenerbahče u večerašnji meč ušao svestan činjenice da mu je prva pozicija u grupi zagarantovana ali to ne menja ništa u odnosu igre koji je Partizan večeras prikazao.

Bez povređenog Lea Vestermana u timu, Partizan je predvodila "velika četvorka" u kojoj su se Amerikanac, Francuz i Srbi stopili u jedno u želji da donesu trijumf svojoj ekipi.

Rezultat sam po sebi još uvek ne donosi plasman TOP 16 fazu jer Nanter i dalje drži sudbinu u svojim rukama.

Bude li šampion Francuske slavio na gostovanju Budivljeniku u petak, odluka o poslednjem učesniku TOP 16 faze iz grupe "A" pašće u poslednjem kolu kada Partizan dočekuje CSKA, a Nanter - Fenerbahče.

U takvoj konstelaciji stvari Partizanu bi bila neophodna pobeda nad "Armejcima" i poraz Nantera.

Drugi scenario podrazumeva poraz Nantera od Budivljenika usled čega bi Partizan mogao da izgubi u poslednjem kolu, ali bi mu za plasman u TOP 16 fazu ponovo bio potreban poraz Nantera.

Obrni, okreni, crno-beli zavise od Nantera koji bi samo u slučaju dva poraza prepustio četvrtu poziciju Partizanu i plasman u TOP 16 fazu. Jedan trijumf šampiona Francuske Partizan stavlja u poziciju da mora da slavi nad Moskovljanima u poslednjem susretu, dok bi Nanter sa dve pobede potvrdio plasman u TOP 16.

Imajući u vidu dosadašenje rezultate i stanje na tabeli, Partizan iz svega može samo da dobije.

Već je bio otpisan posle poraza u prestonici Francuske a srce šampiona nikada ne treba potceniti!

U svakom slučaju, "Grobari" će sutra, nenadano, svim srcem biti uz Budivljenik koji u Kijevu dočekuje Nanter.

Ukoliko Ukrajinci savladaju Francuze Partizan u poslednje kolo ulazi kao četvrtoplasirana ekipa grupe "A" i šansom da na toj poziciji ostane kada se narende nedelje bude podvlačila crta i rešavalo pitanje poslednjeg putnika u TOP 16 fazu.

Nada i dalje postoji a šanse su od večeras nešto veće pa nema sumnje da je i samopouzdanje izabranika Duška Vujoševića poraslo pred najbitnije trenutke prvog dela sezone.

Ne propustite