Partizane, nema povlačenja, nema predaje! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.03.2014.
12:24
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i ABA lige večeras igra meč devetog kola TOP 16 faze Evrolige protiv Bajerna iz Minhena. Ekipa Svetislava Pešića veliki je dužnik crno-belima koji su u Minhenu bili na domak pobede a večeras bi mogli da naplate dug Nemcima.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan duelom sa Bajernom iz Minhena nastavlja takmičenje u TOP 16 fazi Evrolige u kojoj je do sada ostvario samo jedan trijumf na osam utakmica.

Da je u drugom kolu uspeo da zadrži prednost koju je imao protiv Bajerna, Partizan bi večeras mogao da se sa Pešićevim timom bori za mesto koje vodi u četvrtfinale, mada ni ovako nisu sve šanse propuštene, premda crno-beli fokus stavljaju na to da se do kraja TOP 16 faze dokažu u što boljem svetlu bez rezultatskog imperativa.

Prvi međusobni meč starosedeoca i Evroligi i debitanta u elitnom takmičenju završen je pobedom Bajerna rezultatom 71:65, premda je Partizan lako mogao do "brejka" iako bez Lea Vestermana u timu i Duška Vujoševića na klupi.

Od januarskog okršaja stvari su se dobrano promenile, posebno u redovima KK Partizan. Loše je to što se u međuvremenu teško povredio i Dragan Milosavljević ali je ekipa pojačana dolaskom Saše Pavlovića koji će večeras debitovati pred "Grobarima" u Evroligi.

Tome treba dodati i činjenicu da će Vujošević voditi ekipu sa klupe ali je neizvesno hoće li Bogdan Bogdanović nastupiti zbog lakše povrede kolena.

U tim Bajerna vratio se Nihad Đedović koji je bio povređen i nije nastupio u Minhenu. To je samo još jedan plus za ionako kvalitetan tim koji na sjajan način vodi iskusni "lisac" Svetislav Pešić.

Bajern u duel sa Partizanom ulazi sa skorom 4-4, dok crno-beli imaju samo jedan trijumf i sedam poraza.

Duel u "KombankAreni" igra se od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite