Partizane, odigraj 'kraljevski'! (20.45)

Autor: Miloš Marković
petak 28.02.2014.
13:25
Izvor: Sportske.net

Pred crno-belima je težak zadatak u okviru 08. kola Evrolige, meč u Madridu, protiv silnog Real Madrida koji ima najviše ambicije u tekućoj sezoni.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Sa jednim porazom iz prvog dela takmičenja po grupama u okviru Top 16 faze Evrolige, kraljevski tim Real Madrida ostvario je šest pobeda i samo jedan poraz.

Madridski tim ima najviše ambicije u ovom takmičenju, svestan je toga i Velimir Gašić.

„Igramo protiv ekipe koja je u dosadašnjem toku sezone izgubila samo jednu utakmicu. Aktuelni je osvajač Kupa Kralja. Taj tim smo imali prilike da upoznamo u Beogradu, a on igra najbolju košarku u Evropi.“

„U pitanju je ekipa sastavljena od zaista vrhunskih domaćih igrača, tako i internacionalaca koji su se fantastično uklopili u taj model igre. Nije slučajno što ovog trenutka opravdano pretenduju da, u najmanju ruku, budu siguran učesnik fajnal-fora, a naravno da je njihova glavna preokupacija da nakon dugo vremena postanu šampioni Evrope", ističe pomoćnik Duleta Vujoševića.

Partizan će svkakako morati posebno da se fokusira na koncentraciju i ritam, koji Mardiđani sa uspehom održavaju na istom nivou tokom svih 40 minuta meča.

Ipak, u drugom krugu Top 16 faze, Partizanu je glavni cilj uigravanje ekipe, pred timom nije rezultatski imperativ u Madridu.

Ne kažem da smo izgubili ambicije kada je u pitanju nastavak Evrolige. Svaku utakmicu koju budemo igrali biće sa ogromnom željom i motivom da zabeležimo što više pobeda do kraja Top 16 faze. Ali, sigurno da je jedan od glavnih zadataka osim podizanja kvaliteta same igre i što brže integrisanje Pavlovića i Kinzija unutar sistema igre. Nakon utakmice sa Galatasarajem podigli smo nivo i intenzitet samog treninga zbog onoga što nas čeka do kraja sezone, pri tom vodeći računa na ono što nam je najbitnije – kraj ABA lige.“, dodao je Gašić.

Svestan zadatka koji je pred njegovim timom je i Milenko Tepić, iskusni košarkaš crno-belih.

„Gostujemo jednoj od najboljih, ako ne i najboljoj evropskoj ekipi u ovom momentu, to njihovi rezultati, forma i način igre trenutno pokazuju. Sa druge strane mi neki veliki imperativ pobede naravno ne možemo sebi da stvaramo, ali sportski, prvenstveno gledano iz tog ugla, mislim da to treba da bude za nas jedan veliki izazov da vidimo gde smo i koliko možemo protiv jedne takve ekipe. Da sportski sebe motivišemo da se nadmećemo sa njima i da na taj način odigramo jednu dobru utakmicu.“, rekao je Tepić.

Kada je u pitanju domaći tim, trener Real Madrida Pablo Laso ni po koji cenu ne želi da potceni rivala, u prvi plan ističe Bogdana Bogdanovića o kome, kako kaže, 'priča ceo svet'.

„Partizan hvata poslednji voz za plasman u narednu rundu i to ga čini jako opasnim. Angažovali su Sašu Pavlovića, iskusnog NBA igrača, takođe i Bogdana Bogdanovića o kome priča ceo svet. Moraćemo da budemo kamsimalno koncentrisani ako želimo novu pobedu.“, rekao je Laso.

Utakmica između Real Madrida i Partizana počinje od 20.45, a prenos je na Sportklubu.


Ne propustite