Partizane, 'oni su Makabi', ali nisu bauk! (20.05)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.01.2014.
12:06
Izvor: Sportske.net

Jedini predstavnik Srbije u TOP 16 fazi Evrolige večeras gostuje ekipi Makabija u okviru 4. kola grupe "F". Nakon podviga u meču sa CSKA izabranici Duška Vujoševića, koga neće biti na klupi u Tel Avivu, imaju šansu da još jednom iskažu svoj talenat, iznen

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Nošeni mišlju da nemaju šta da izgube i da svakim novim podvigom u TOP 16 fazi Evrolige sebe čine samo većim sportistima i ljudima, košarkaši Partizana večeras gostuju Makabiju u Tel Avivu.

Petostrukom šampionu Evrope crno-beli su prepustili ulogu favorita, baš kao i mnogo puta u prošlosti kada je "Ponos Izraela" izlazio na megdan Partizanu.

Trener Duško Vujošević ispratio je svoje pulene put prestonice Izraela sa željom da daju svoj maksimum što će za njega imati značaj koliko i pobeda u "Nokia Areni".

"Ne idemo da izgubimo, već idemo da damo maksimum. Ako to uradimo, za mene smo pobedili", istakao je Vujošević.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana neće biti kraj aut linije u Tel Avivu zbog činjenice da ne sme da prekida terapije koje su mu lekari prepisali ali je dao punu podršku Velimiru Gašiću koji će rukovoditi ekipom.

"Ekipa je tako spremna da ume da sluša svakoga ko ima znanje i gospodstvo, kao što ima Velimir Gašić" rekao je Vujošević.

Ako se osvrnemo u prošlost, videćemo da Partizan protiv Makabija ume da odigra od sjaja do očaja. Svakako da će onaj meč iz 2010. godine kada je u "Nokia Areni" trasiran put na fajnal-for EL biti vodilja Vujoševićevim izabranicima ali i teret koji će nositi na plećima.

O Makabiju ne treba trošiti previše reči. Radi se o timu koji ne blista kao ranijih godina i ne spada u favorite za osvajanje trofeja u EL ali je sigurno favorit u duelu sa Partizanom. Činjenica da je Zvezda u regularnom delu sezone pretrpela najteži poraz upravo u "Nokia Areni" dovoljno govori o onome što čeka crno-bele.

Partizanova prednost mogla bi da bude činjenica da Sofoklis Skorcanitis nije spreman i da verovatno neće nastupiti na večerašnjem susretu.

Makabi nakon tri odigrana kola ima skor 3-0 i drugi je na tabeli grupe "F", dok Partizan sa skorom 1-2 zauzima šestu poziciju.

Duel u "Nokia Areni" igra se od 20 časova i 5 minuta.

Ne propustite