Partizanov 'Dan D' (20.45)

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 24.03.2014.
13:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana gostuju večeras u dvorani "Morača" podgoričkoj Budućnosti u pretposlednjem kolu ABA lige. U trci za dva mesta na završnom turniru ABA lige su tri tima, Partizan, Cibona i Budućnost i situacija na tabeli posle ovog kola biće mnogo jasni

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Partizan i Cibona su trenutno na deobi trećeg mesta, sa identičnim skorom - 16 pobeda i 8 poraza. Budućnost je trenutno na 5. mestu sa jednom pobedom manje.

Danas u 18.00 Cibona gostuje Širokom koji se bori sa ekipom Zadra za opstanak u ligi, dok Zadar u isto vreme gostuje kragujevačkom Radničkom.

U poslednjem kolu Partizan dočekuje Cedevitu koja je već obezbedila drugu poziciju na tabeli, Cibona dočekuje prvoplasiranu Zvezdu, dok će Budućnost ići u goste Mega Vizuri.

Partizan na meč u Moraču ide bez Tarensa Kinzija, koji je otputovao u SAD da zaleči povredu koja ga muči već duže vreme, ali će biti jači za Davisa Bertansa, koji će odigrati svoj prvi meč u ABA ligi ove sezone.

Gledajući situaciju na tabeli i međusobnu razliku, Budućnost bi sa pobedom od 8 ili više poena razlike pretekla crno-bele i stavila ih u nezgodnu situaciju.

U slučaju dve pobede Cibone i pobede Budućnosti nad Mega Vizurom u poslednjem kolu, Partizan bi ostao bez plasmana na završni turnir.

Ipak, poznato je da Partizan ne kalkuliše u ovakvim situacijama i očekuje se da četa trenera Vujoševića ide na pobedu na nezgodnom gostovanju, kojom bi, kolo pre kraja, obezbedili plasman na F4 turnir.

Budućnost je ove sezone odigrala nekoliko jako dobrih mečeva, ali stiče se utisak da trener Igor Jovović nije potpuno "skockao" tim Budućnosti, koji je doveo dva veoma zvučna i skupa pojačanja pred ovu sezonu - plejmejkera Aleksandra Ćapina, koji je u dresu Radničkog bio najkorisniji igrač lige, i snažnog centra Akindelea, koji za sada, nisu opravdali uloženo.

Upravo od njih dvojice na ovom meču Podgoričani očekuju najviše, imajući u vidu Partizanove probleme na poziciji plejmejkera koju najveći deo vremena pokrivaju Tepić i Bogdanović, kojima to nije primarna pozicija, ali i slabu formu Partizanovih centara.

Ipak, pobedom nad Makabijem u Evroligi, "Grobari" su dobili novu injekciju samopouzdanja, koja će im značiti pred ovaj meč.

Povratak Davisa Bertansa, uz efikasnog Bogdana Bogdanovića i Sašu Pavlovića, ne daje nijednom ABA ligašu pravo da preti aktuelnom šampionu.

Derbi ovog kola, koji će možda i odlučiti plasman Partizana na kraju ABA lige počinje u 20.45.

Ne propustite