Partizanov jedan, ali zlata vredan!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.04.2013.
15:50
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije "preživeo" je gostovanje u Ivanjici i prekinuo seriju od tri meča bez pobede čime je skinuo i psihološki pritisak sa vrata. Javoru presudio kapiten Saša Ilić golom sa bele tačke u drugom minutu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Javor - Nikolić, Đorđević, Valiđo, Vlašić, Milović, Momčilović, Đokić, Vidić, Veselinović (od 78' Ivanović), Radivojević, Kostić (od 69' Ostojić) (od' 75' Mišić)

Partizan -
Stojković, Miljković, Lazevski (od 53' Volkov), Pajović, Ivanov, Smiljanić, Brašanac, S. Ilić, Jojić (od 46' S. Marković), Leo Silva (od 73' Luka), Kojić

Prvi meč 23. kola Jelen Superlige završen je trijumfom Partizana nad Javorom. Sedamnaestu pobedu u šampionatu i 54-ti bod, crno-belima je doneo kapiten Saša Ilić udarcem sa bele tačke za konačnih 1:0.


Silovito je krenuo šampion Srbije odmah po prvom zvižduku sudije Gogića a presnig se isplatio već u pedesetoj sekundi kada je Brašanac stigao do lopte u šesnaestercu Javora a Kamerunac Valiđo srušio ga je pa arbitar iz Novog Sada nije imao drugi izbor do da pokaže na belu tačku.

Svoj 113. pogodak u dresu Partizan postigao je kapiten Saša Ilić koji je golmana Nikolića poslao u donji desni ugao a loptu u levi. Odmah po postignutom golu Partizan je nastavio da napada ali su se domaći iz minuta u minut oslobađali pritiska i preuzimali konce igre u svoje ruke.


Sa dva pokušaja sa distance Javor je testirao budnost golmana Stojkovića ali ti udarci nisu ugrozili gol Partizana. Pajović je nakon toga u dva navrata dobrim intervencijama sprečavao navalnu liniju Javora da ugrozi Stojkovića iz peterca a najbolja prilika za domaće usledila je u 35. minutu.

Prošao je Radivojević po levoj strani a onda je centaršutem po zemlji uposlio Kostića koji sa tri metra ne uspeva da savlada golmana Partizana. Zapravo, Stojković je levom nogom sačuvao prednost svog tima a sa njom se i otišlo na odmor.

Ranim izmenama u drugom poluvremenu pokušao je Vladimir Vermezović da probudi svoju ekipu koja nikako nije uspevala da uspostavi dominaciju na terenu o čemu svedoče i statistički podaci nakon 45 minuta igre. Javor je imao više šuteva u gol ali i van okvira gola a ništa bolja situacija nije viđena ni u nastavku.

Drugo poluvreme nije donelo niti jednu dobru priliku a publika je više gledala valjanje igrača po terenu no fudbal.

Domaćin je imao nekoliko centaršuteva ka golu a najozbiljnija prilika dogodila se tek u 82. minutu kada je golman Partizana ipak bio brži od napadača Javora i uspeo da loptu izbaci u korner iako je publika u Ivanjici tražila penal.

Šampion je odigrao, možda, najgori meč u dosadašnjem toku sezone pošto za 45 minuta u drugom delu igre nije ni zapretio Javoru ali se to može objasniti igranjem na rezultat koji je crno-belima danas bio u prvom planu.

Partizan nakon trijumfa u Ivanjici ostaje na prvoj poziciji i vraća se na sedam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu koja večeras igra protiv Spartaka iz Subotice.

Ne propustite