Partizanov "poker" ili prvenac za Zvezdu? (21.00)

Autor: Miloš Marković
nedelja 08.04.2012.
11:38
Izvor: Sportske.net

Kada se u obzir uzme ovosezonska dominacija crno-belih, košarkaški večiti derbi donekle gubi čar i epitet pravog derbija.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Tri duela ove sezone i tri pobede Partizana nad Crvenom zvezdom ne stvaraju lažnu sliku u crno-belom taboru i ne dopuštaju nikakvo opuštanje pred večerašnji duel.

“Sve ove godine od kada Partizan beleži odlične rezultate, kada god smo mislili da ćemo da igramo lake mečeve, to se nije obistinilo.”

“Ovo je naš četvrti ovosezonski duel, a svi znamo da večiti derbi nosi posebnu draž. Pobednika odlučuje trenutna inspiracija, sigurno će tako biti i večeras.”, istakao je za Sport trener Partizana Vlada Jovanović.

Nakon poraza u Kragujevcu, crno-beli žele da se vrate u pobednički ritam. Ipak, Jovanović je svestan da njegov tim ne očekuje lak posao.

“Trenutna forma ovde ne igra nikakvu ulogu. Svi derbiji ove godine su imali svoju specifičnost, nijedna utakmica nije bila ista, pa tako mislim da će i četvrta biti različita.”, rekao je strateg crno-belih.

Kada su u pitanju crveno-beli, oni u 209. večiti derbi ulaze nakon šokantnog poraza od BKK Radničkog u Šumicama i tesne pobede nad Mega vizurom.

Nema sumnje da će večeras imati velikog motiva da Partizanu nanesu prvi ovosezonski poraz.

“Smatram da smo sve prethodne mečeve sa Partizanom odigrali veoma kvalitetno, nema razloga da tako ne bude i danas."

"Partizan je svakako favorit, a favoriti su uvek pod pritiskom. Ipak, ja ne bih voleo da razmišljam o pobedi ili porazu protiv Partizana, već samo o tome da realizujemo ono što smo se dogovorili na treningu. Ukoliko to uradimo, onda je i za očekivati da dođe i pozitivan sportski rezultat.”, rekao je Svetislav Pešić.

Utakmica u Pioniru se igra večeras i počinje u 21 čas.


Ne propustite