Partizanov sunovrat u Tel Avivu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.01.2014.
21:50
Izvor: Sportske.net

U odsustvu trenera Duška Vujoševića, košarkaši Partizana nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor odličnoj ekipi Makabija, koja je sav posao oko nove pobede završila već u prvom poluvremenu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Da li zbog toga što ih je stigao umor od naporbog ritma utakmica, odsustva trenera Duška Vujoševića, ili nečeg trećeg, tek ekipa Partizana u Tel Avivu nije bila ni nalik onom timu koji je u prošlom kolu savladao moćni CSKA u 'Areni'.

U meču četvrtog kola Grupe F Top 16 faze Evrolige, Makabi je bio potpuno dominantan večeras i pred svojim navijačima deklasirao našeg šampiona rezultatom 88-67.

Samo u prvih par uvodnih minuta Partizan je delovao kao ekipa koja bi mogla da namuči favorizovanog domaćina. Držali su se crno-beli negde do polovine prve četvrtine, a onda od minimalnog vođstva od 10:9, domaći serijom 10-0 stižu za tili čas do dvocifrene prednosti - 20:9.

Nažalost, pravi rezultatski brodolim crno-belih tek je usledio, i to u drugih deset minuta. Potpuna nemoć Partizana u napadu, dok su na drugoj strani Rajs i drugovi rešetali koš crno-belih, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 47-19 u korist Makabija.

Sam rezultat dovoljno govori o onome što se dešavalo tokom prvog poluvremena, a tek početkom treće deonice Partizan je počeo da liči na onaj tim koji smo gledali u većem delu sezone. Konačno su gosti počeli da lakše dolaze do poena, Lovernj je u tim trenucima pogodio i par trojki, pa je razlika koliko-toliko smanjena i izbegnut je još veći debakl.

Ipak, najviše što su crno-beli uspeli u nastavku, bilo je to da razliku u pojedinim trenucima spuste ispor dvadeset poena razlike, a nekakav preokret jednostavno nije bio moguć posle katastrofalnog prvog dela igre.

Ono što je navijače Partizana dodatno zabrinulo jeste i povreda kapitena Dragana Milosavljevića, ali posmatrajući njegovo kretanje po završetku meča, prvi utisak je da povreda nije teže prirode.

Aleks Tajus sa 16 i Tajres Rajs sa 15 poena bili su najefikasniji u ekipi Makabija, dok su u Partizanu, kao i obično, odskočili Bogdanović i Kinsi sa po 17 postignutih poena. Osim njih dvojice, ''dvocifren'' je bio još samo Lovernj sa 11 poena.

Makabiju je ovo četvrta pobeda u isto toliko mečeva u Grupi F i sada je usamljen na čelu tabele, posle današnjeg poraza Reala u Moskvi.

Takođe, u ovoj grupi večeras je odigran i meč u Minhenu, gde je Galatasaraj kao gost savladao Pešićev Bajern sa 72:66
.







Ne propustite