Partizanova bruka na Mitrovom oproštaju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.08.2013.
21:59
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije doživeo pravu blamažu u revanšu poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Tun izrešetao mrežu Stojkovića, crno-beli mogli i mnogo gore da prođu, a možda i bolje da je Malbašić pogodio u 74. minutu...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Da Partizan ove sezone nema kvalitet za iole ozbiljniji učinak u Evropi videlo se još protiv Širaka i Ludogoreca, ali posle srećno izvojevane pobede nad Tunom pre sedam dana i ''petarde'' protiv Radničkog proteklog vikenda, crno-beli su stekli lažnu sliku o svojoj vrednosti pred revanš u Švajcarskoj koji je odlučivao o plasmanu u Ligu Evrope.

Govorili su o nekakvom usponu forme, da će po ''kragujevačkom receptu'' igrati i u Švajcarskoj, jer je, zaboga, to bio pravi recept za plasman u Ligu Evrope, ali sada, kad je najvažnije, crno-beli su doživeli surovo otrežnjenje!

Švajcarski Tun, trenutno osmoplasirana ekipa u tamošnjem šampionatu, deklasirala je šampiona Srbije sa 3-0 i potpuno zasluženo izborila jesen u Evropi.

I ekipa Vuka Rašovića treba posle svega da bude srećna što po ''kragujevačkom receptu'' ovog puta Tun nije ''petardom'' ispratio njegov tim.

Šta reći o samoj utakmici, Tun potpuno dominantan tim, pogotovo u prvom poluvremenu, kada crno-beli nisu znali odakle im preti veća opasnost.

Odolevali su fudbaleri Partizana do 15. minuta, a onda kiks odbrane, a pogotovo Markovića, koji skače u prazno, zbunjuje i golmana Stojkovića, koji nije mogao da zaustavi udarac Kristijana Šnevlija - 1:0.

Treba reći i da je Partizanu poništen gol Aleksandra Mitrovića zbog sumnjivog ofsajda, pa mladi napadač nije uspeo da se od Partizana oprosti još jednim golom.

A u periodu od 30. do 35. minuta, Tun je mogao da izrešeta mrežu Stojkovića, ali malo zahvaljujući intervenciji Obradovića, malo uz pomoć prečke, šanse domaćih ostale su neiskoršćene.

U 42. minutu Malbašić je, za promenu, imao priliku za Partizan, ali se istakao golman Favr.

Očekivalo se da Vuk Rašović u poluvremenu trgne ekipu, ali umesto toga, tek što je počelo drugo poluvreme, ekipa Tuna postiže i drugi gol!

Ovog puta Mark Šnevli je istrčao sjajnu kontru, pretrčao nemoćnog Stankovića, obišao Stojkovića i poslao loptu u mrežu - 2:0.

Da sve bude teže po crno-bele, Mitrović se i povredio, morao da napusti igru, a Rašović je umesto njega na teren postao Grbića, kao i nešto ranije mladog Živkovića umesto kapitena Ilića.

I u 74. minutu počinje rasplet! Prvo je Malbašić promašio šansu utakmice za Partizan, sa tri metra nije uspeo da savlada Favra, da bi samo minut kasnije ovaj njegov promašaj kažnjen na drugoj strani.

Zufi je probio kroz sredinu, šutirao sa nekih 18 metara i savladao Stojkovića za 3-0!

Do kraja, još jedna stopostotna prilika za domaće, ali ovog puta Stojković je sprečio još veću rezultatsku blamažu Partizana.

U poslednjih desetak minuta, svi su jedva čekali poslednji sudijski zvižduk, a u nadoknadi vremena, da utisak bude potpun, Aksentijević je zaradio i isključenje...

Dodajmo i da je utakmica tokom prvog poluvremena bila prekinuta na nekoliko minuta, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren od strane navijača....

Tun: Favr, Sulmoni, Zigfrid, Vitver, Luti, Zufi, Hediger, K. Šnevli, Širinci, Sanogo, M. Šnevli.

Partizan:
Stojković, Aksentijević, Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Ilić (Živković od 64.), Jojić, Malbašić, Ninković, Mitrović (Grbić od 67.).

Ne propustite