Partizanova neefikasnost nije 'od juče'

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2013.
18:46
Izvor: Sportske.net

Podatak da je u dvomečima sa Širakom i Ludogorecom šampion Srbije postigao samo dva pogotka na ukupno četiri meča i nije veliko iznenađenje, ako se ima u vidu da se crno-beli u realizaciji već predugo muče, kako na domaćoj, a pogotovo na međunarodnoj scen

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Na današnji dan pre 11 godina, fudbaleri Partizana su u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona deklasirali tadašnjeg šampiona Švedske, ekipu Hamarbija sa 4-0 i izborili dvomeč sa slavnim Bajernom u poslednjoj rundi kvalifikacija za plasman u evropsku elitu.

Crno-beli su tada protiv Šveđana svojim navijačima priredili meč za uživanje, uz golove Ivića, Lazovića, Ilieva i Saše Ilića, a danas, ni protiv jermenskog Širaka, ni protiv Ludogoreca u Humskoj nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu.

Indikativno je da su crno-beli objašnjenja za očajna izdanja protiv Širaka pronalazili u navodnom potcenjivanju protivnika, dok je objašnjenje za eliminaciju od Bugara to što ''nisu imali sreće'' u realizaciji.

Ali, niko da primeti da šampion Srbije ne da nema sreće, nego ima velikih problema u realizaciji, i to sada već predugo.

Dovoljno je prisetiti se prolećnih mučenja protiv Hajduka, pa Slobode, Novog Pazara, Javora... posle čega je ceh platio tadašnji trener Vlada Vermezović, ali ni dolaskom Vuka Rašovića ta slika se nije mnogo promenila, iako je aktuelni šef struke crno-belih po dolasku najavljivao napadačku igru Partizana.

Rašović jeste ostvario primarni cilj po dolasku, sačuvao je prednost nad ''večitim rivalom'', dobio derbi i doveo crno-bele do šeste uzastopne titule prvaka, ali je bilo evidentno i, recimo, na njegovom debiju protiv niškog Radničkog kada je Partizan tek u finišu slomio otpor rivala, i protiv Crvene zvezde, da u realizaciji i dalje ''škripi'', iako je Partizan tada uspeo da zabeleži važne pobede.

Očekivalo se da ćemo u novoj sezoni konačno videti efikasniji Partizan, ali su i pripremne utakmice, kao i ove četiri u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazale da problem i dalje postoji.

Osim toga, još uvek nije jasno na koga će od napadača Rašović moći da računa tokom jeseni, jer su blizu odlazaka i Mitrović i Šćepović.

Kojić sigurno ostaje, tu je sada i Fofana, ali je veliko pitanje da li njih dvojica mogu da budu garancija za efikasniji Partizan. Narednog vikenda počinje i superligaška sezona, pa ćemo biti u prilici da vidimo da li će se makar na domaćoj sceni crno-beli konačno ''raspucati''.

Ne propustite