Partizanova nemoć u ''Pecari''

Autor: Darko Mitrović
subota 12.01.2013.
20:38
Izvor: Sportske.net

Bez kapitena Vladimira Lučića u ekipi, košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju ekipi Širokog, pretposlednjoj na tabeli ABA lige, i tako se još više udaljili od vodeće Igokee, koja je slavila u Splitu.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Očekivalo se da ćemo posle eliminacije iz Evrolige i vrednog rada na treninzima, na čemu je trener Vujošević insistirao tokom novogodišnjih praznika, videti određeni napredak u igri crno-beli u mečevima ABA lige, ali od toga za sada ništa.

Crno-beli su bez povređenog kapitena Lučića delovali nemoćno u meču 17. kola sa domaćom ekipom Širokog, koja je na kraju zasluženo slavila rezultatom 87:80.

Partizan je loše ušao u meč i kao i velikom broju utakmica ove sezone, dozvolio rivalu da već u prvih deset minuta stekne ubedljivu prednost. Široki je tako u prvoj četvrtini stekao vođstvo od 28:15, što dovoljno govori kako je Partizan igrao u odbrani u tom periodu igre.

Druga četvrtina je nagovestila preokret, pošto su crno-beli uzvratili istom merom i na poluvreme otišli nerešenim rezultatom - 43:43.

I umesto da u istom ritmu nastave, košarkaši Partizana u trećoj deonici ponovo posustaju, Široki vraća ubedljivu prednost koju Vujoševićev tim do kraja meča više nije uspeo da dostigne.

Marko Šutalo je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom, dok je u redovima Partizana 12 poeba upisao Bogdanović, a po 11 Gordić, Gordon, Bertans i Musli. 

Iznenađujući poraz doživela je i Cibona u Zagrebu od slovenačke Krke, rezultatom 86:78, a vodeća Igokea je slavila i u Splitu  sa 68:60 i učvrstila se na čelu tabele. Odličnu partiju pružio je iskusni Branko Jorović, koji je sa 24 poena bio najefikasniji u timu iz Laktaša.

U poslednjem meču dana, između Budućnosti i Solnoka nije bilo neizvesnosti. Podgoričani su slavili sa 88:63, pa sada zaostaju samo jednu pobedu za Partizanom.


Ne propustite