Partizanova rutina

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.09.2013.
18:56
Izvor: Sportske.net

Pred oko 3.000 gledalaca u Humskoj, Partizan opravdao ulogu favorita protiv prvoligaške ekipe Metalca i golovima Fofane i Kojića overio plasman u osminu finala nacionalnog Kupa.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana izborili su plasman u osminu finala nacionalnog Kupa, pošto su na svom terenu savladali Metalac iz Gornjeg Milanovca rezultatom 2:0.

Crno-beli su do pobede došli rutinski, bez previše napora, ali je meč možda mogao da krene i u nekom drugom pravcu da su gosti preko Memedovića u 33. minutu iskoristili sjajnu kontru, kada je Partizanov kapiten u ovom meču, golman Vladimir Stojković spasao domaće.

Samo minut kasnije usledila je kazna u režiji Fofane. Tamnoputi napadač Partizana je prihvatio loptu na dvadesetak metara od protivničkog gola i poslao je u gornji desni ugao gola nemoćnog Đogatovića - 1:0.

Treba dodati da je Partizan i ranije mogao do vođstva, i to u 18. minutu, kada je posle centaršuta Luke sa desne strane, Jojić šutirao glavom, ali je pogodio desnu stativu gola gostiju.

Tokom prvog poluvremena bilo je još par pokušaja Partizana, ali bez prave završnice.

Činilo se i početkom drugog poluvremena da su se domaći maltene zadovoljili stečenim minimalnim vođstvom, da bi posle petnaestak minuta igre u nastavku Partizan ''dodao gas'' i rešio meč.

Najpre su lepe prilike imali Jojić, pa Luka, ali ni jedan ni drugi sa nekih sedam-osam metara nisu uspevali da nađu put do mreže Đogatovića.

U 66. minutu, strelca prvog gola Fofanu zamenio je Kojić, koji posle samo četiri minuta provedena na terenu uspeva da učini ono zbog čega je i dobio priliku. Petrović je delovao po levoj strani, odlično centrirao ka Kojiću, a ovaj preciznim udarcem glavom zatresao mrežu - 2:0.

U narednih nekoliko minuta Kojić je mogao još par puta da savlada Đogatovića, ali se nije najbolje snalazio u završnicama tih akcija, pa je ostalo 2-0.

Partizan - Stojković, M. Živković, N. Petrović, Stanković, Obradović, Brašanac (S. Marković od 74.), Gulan, Jojić, Luka, Grbić (Ilić od 57.), Fofana (Kojić od 66.).

Metalac - Đogatović, Kosić, Kontor, Joksimović, Panić, Brkić (Ivanović od 67.), Mladenović, Ćirković, Lukić, Memedović (Antelj od 46.), Sedlar.

Ne propustite