Partizanova sramota, Pazarcima svaka čast!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.08.2013.
20:59
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije na startu nove sezone imao je protiv sebe ekipu koja je jedva sastavljena, bez ijednog rezervnog igrača, uz to imao igrača više od početka drugog poluvremena, ali na kraju jedva došao do pobede o kojoj će se tek pričat

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle svega što smo mogli da vidimo u subotu uveče u Humskoj, možemo da odamo priznanje jedanaestorici fudbalera Novog Pazara i Izetu Ljajiću koji ih je vodio sa klupe, a sve ostalo se slobodno može nazvati brukom i sramotom!

Počev od poteza ljudi koji vode takmičenje pretenciozno nazvano ''Super'' ligom, preko nastupa aktuelnog šampiona i predstavnika ove zemlje u Evropi, pa do poteza arbitra koji je povrh svega odlučio da ionako desetkovane goste dodatno oslabi isključenjem Arifovića početkom drugog poluvremena.

Ako ste mislili da srpski klupski fudbal ne može dublje da padne, večerašnja utakmica je pokazatelj da je to ipak moguće.

Dopuštena je situacija da aktuelni šampion na svom terenu igra protiv ekipe koja je u startu neravnopravna, bez ijednog rezerviste i prvog trenera, ali i pored toga, našem šampionu je bilo potrebno i isključenje i (sumnjivi) penal da dođe do očekivane pobede.

Na kraju, 4:3 za Partizan, protiv Novog Pazara koji je na poluvremenu vodio 2-1, a do 88. minuta imao sjajnih 3-3.

Prvo poluvreme obeležio je odlični Vidaković u redovima gostiju, koji je postigao vodeći gol, zatim imao još jednu odličnu šansu, praveći mnogo poblema preslaboj odbrani Partizana bez dosadašnjeg stuba odbrane Ivana Ivanova.

On je doveo goste u vođstvo u 17. minutu, uzvratio je Jojić posle akcije Ninkovića i Mitrovića, da bi Pazarci ponovo poveli autogolom Obradovića, a posle udarca Kecapa u 40. minutu - 1:2.

Početkom drugog poluvremena, penal za Partizan, uz isključenje Arifovića zbog protesta i činilo se da će otpor gostiju biti ipak lako slomljen u nastavku.

Mitrović je realizovbao penal, zatim postigao još jedan gol za 3-2, ali brojčano oslabljeni Pazarci se ne prdaju.

Posle kornera sa desne strane, najviši u skoku u kaznenom prostoru Partizana bio je Mutavdžić za 3-3.

Imali su Pazarci još jednu sjajnu šansu za vođstvo, imao je i Partizan pogođenu stativu preko Jojića, da bi bez zasluženog boda goste ostavio Luka u 88. minutu, kada je, po proceni sudije lopta ipak prešla gol liniju, pre nego što ju je izbio jedan igrač gostiju - 4:3.

Partizan: Živković, Aksentijević, Gulan, Ostojić, Obradović, Đemba Đemba (Ilić od 75.), Ninković (Kojić od 46.), Jojić, Grbić (Luka), Malbašić, Mitrović.

Novi Pazar: Budaković, Lotinac, Mutavdžić, Kadrić, Popović, Vidaković, Kecap, Bihorac, Arifović, Župić, Marković.

Ne propustite