Partizanova ''treća - sreća''

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.03.2012.
16:17
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana na Karaburmi zabeležili prvu pobedu u prolećnom delu šampionata i tako zaustavili ubrzano ''topljenje'' prednosti iz jesenjeg dela sezone. Crno-beli slavili sa 2:1 golovima Tomića i Ivanova, jedini gol za OFK Beograd postigao Batioha.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Pred nešto više od 2.000 gledalaca na Omladinskom stadionu, trener crno-belih ovoga puta odlučio je da meč počne sa dva napadača - Dijarom i Markovićem, a Saša ilić se ponovo preselio na klupu. ''Romantičari'' u očekivanom sastavu.  

Prvu priliku već posle dva minuta igre imali su crno-beli. Marković je probio po desnoj strani, centrirao pred gol OFK-a, ali Tomić nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol golmana Lukača.

Posle još jednog pokušaja Tomića, najbolju priliku imao je Ivanov, posle kornera u sedmom minutu, ali je glavom šutirao zamalo pored gola.

Potpuna inicijativa Partizana u prvih desetak minuta meča, ali još uvek nema realizacije. U 13. minutu beležimo i pokušaj Vukića sa dvadesetak metara, lopta odlazi pored gola...  

''Romantičari'' su prvi put pripretili, i to veoma ozbiljno, u 15. minutu. Rnić je na tridesetak metara od svog gola izgubio jedan duel i da Stojković nije na vreme istrčao, domaći su vrlo lako mogli i do vođstva. Batioha je zatim pokušao da lobuje istrčalog golmana crno-belih, ali je to učinio veoma neprecizno.

U 24. minutu prinudna izmena u OFK-u, Vasiljević je zbog povrede ustupio svoje mesto Gašiću.

A Partizan... slično kao protiv Novog Pazara i Slobode, inicijativa traje, ređaju se pokušaji, ali gola nema... Čuju se i prvi zvižduci nezadovoljnih navijača crno-belih.

A onda, fenomenalni ''slobodnjak'' Nemanje Tomića - 0:1!

Nekoliko puta je pokušavao vezista crno-belih u dosadašnjem toku meča, a onda je, u 29. minutu, konačno, ''podesio nišanske sprave'' i iz slobodnog udarca sa oko 25 metara poslao loptu u same rašlje Lukačevog gola. Lopta je zakačila stativu i završila u mreži.

Devet minuta kasnije Batioha donosi izjednačenje OFK-u - 1:1!

Jedna od retkih akcija ''romantičara'' u ovom meču krunisana je golom. Batioha je posle odličnog centaršuta sa desne strane bio bolji u skoku od Miljkovića i, što je najvažnije, precizno šutirao uz desnu stativu Stojkovićevog gola. Golman Partizana zajedno sa loptom završio je u mreži.

Ipak, već u 43. minutu, Ivanov donosi novo vođstvo gostima - 1:2!

Medo Kamara je centrirao u kazneni prostor sa desne strane, Ivanov je šutirao glavom, neko od domaćih fudbalera izbacio je tu loptu iz gola, ali je ona već prešla gol liniju i Partizan ponovo vodi.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena, ''romantičari'' su tražili jedanaesterac posle duela Batiohe i Markovića, ali sudija je imao drugačije viđenje te situacije. Prilkom odlaska igrača u svlačionicu, videli smo i verbalni duel Purovića i Volkova...      

Početak drugog poluvremena obeležila je nešto agresivnija igra ''romantičara'' u odnosu na prvih 45 minuta.

Crno-beli su bili nešto rezervisaniji nego u prvom poluvremenu, ali polovinom drugog dela igre, pritisak Partizana ponovo se pojačava.

Od 67. minuta na terenu je i kapiten crno-belih Saša Ilić, koji je zamenio Vukića.  

Samo minut kasnije velika uzbuđenja pred golom Partizana. Purović je posle slobodnog udarca odlično šutirao glavom, a golman crno-belih Vladimir Stojković instiktivno uspeo da odbije loptu. Usledio je novi atak ''romantičara'', ali su se crno-beli ponovo odbranili.

Finiš meča protiče bez većih uzbuđenja, crno-beli zadovoljni minimalnim vođstvom ne žele previše da rizikuju.  

Na kraju, ostalo je 2:1, prva pobeda crno-belih u drugom delu sezone.

OFK Beograd: Lukač, Petković, Kecojević, Vasiljević (Gašić od 24.), Rodić, Nikolić, Sinđić, Simić, Batioha, Pavlovski (Aleksić od 50.), Purović (Milić od 74.).

Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Volkov, Kamara, Tomić, Vukić (S. Ilić od 67.), Babović, L.Marković (Smiljanić od 73.), Dijara (Eduardo od 89.).

Ne propustite