Partizanova vožnja u "Audiju"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.01.2014.
13:31
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i ABA Lige gostuje ekipi Bajerna prvi put u svojoj istoriji a duel u "Audi Domu" mogao bi da bude pravi pokazatelj šansi Vujoševićevih izabranika da ostvare viđeniji rezultat u TOP 16 fazi EL.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Košarkaši Bajerna iz Minhena su u debitantskoj sezoni u Evroligi obezbedili mesto u TOP 16, a da im time ambicije nisu zadovoljene pokazali su i ubedljivim trijumfom protiv Žalgirisa u Kaunasu (84:66), na startu ove faze takmičenja.

U drugom kolu Bavarcima u goste stiže Partizan, a ako je neko znao da treneru nemačkog tima Svetislavu Pešiću zagorča život onda je to klub iz Humske.

Naime, crno-beli su u dva mandata trofejnog stručnjaka u Crvenoj zvezdi, u sezonama 2008-09 i 2011-12 osvajali sve domaće trofeje.

Beograđani će i u Minhenu biti bez pomoći prvog trenera Duška Vujoševića. Međutim, podatak da na klupi nema iskusnog stručnjaka može da bude dodatni stimulans za Bogdanovića, Milosavljevića, Kinsija i ostale crno-bele momke da odigraju iznad gornje granice mogućnosti i upišu važnu pobedu.

Bajern ove sezone nema poraz u "Audi Domu" u nemačkom šampionatu (8-0), dok su u Evroligi tri puta slavili, uz dva neuspeha - od poljske Stelmet Zelene Gore (78:71) i Olimpijakosa (105:103).

Udarne igle nemačkog tima su Amerikanci Malkolm Dilejni i Džon Brajant, odnosno Nihad Đedović, ali ono što odlikuje Pešićevu ekipu je izuzetno jak kolektiv.

Partizanu u Minhenu neće biti lako. Međutim, Bajern nije bauk i crno-beli u prvom međusobnom duelu sa Bavarcima u istoriji elitnog takmičenja, svakako imaju šansu da, uz minimum oscilacija, trijumfom najave napad na četvrtfinale Evrolige.

Ne propustite