Partizanovi košarkaši samokritični, ne krive sudije za poraz

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.10.2012.
21:51
Izvor: Beta

Za razliku od svog trenera, košarkaši Partizana priznaju da u Viljnusu nisu odigrali kako umeju, da ih je skupo koštao veliki pad u igri krajem prve četvrtine, a Davis Bertans je igru svog tima okarakterisao kao ''vrlo lošu''.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Vladimir Lučić izjavio je posle večerašnje utrakmice protiv Lijetuvos Ritasa u trećem kolu Evrolige da je njegova ekipa imala priliku da ostvari veliku pobedu, ali da je pravila nedopustive greške i zato izgubila sa 69:61.

"Imali smo lepu priliku da napravimo veliku pobedu i dobro smo počeli utakmicu, ali napravili smo greške koje ne smeju da se prave na ovom nivou takmičenja, jer smo dva minuta pred kraj prve četvrtine prosto prestali da igramo i to radili do kraja prvog poluvremena", rekao je Lučić agenciji Beta u Viljnusu.

Kapiten crno-belih je istakao da njegova ekipa mora da uči iz svake utakmice, a posebno iz svakog poraza.

"Na mahove smo pokušavali da se vratimo. Siguran sam da je ekipa Ritasa zasluženo pobedila. Skok igra je trebala da bude adut u ovoj utakmici, ali šta je - tu je. Idemo dalje, imamo težak raspored, mladi smo i moramo da učimo iz svake utakmice i, pogotovo, svakog poraza", istakao je Lučić.

Centar crno-belih Dejan Musli rekao je da njegov tim nije smeo da dopusti sebi pad u igri protiv dobre ekipe Lijetuvos Ritasa.

"Imali smo lepu šansu da pobedimo, ali nismo je iskoristili. Moramo što pre da izvučemo pouke iz ovog meča i da probamo da ih u Beogradu dobijemo sa većom razlikom. Dobro smo krenuli, ali se desio neki pad. Ritas je dobra ekipa i nismo to smeli sebi da dopustimo. Treba što pre da se okrenemo sledećoj utakmici jer nam slede teški mečevi protiv Radničkog, Barselone i Splita", rekao je Musli.

Bek Dragan Milosavljević kazao je da su košarkaši Partizana imali prilike da stignu rezultat protivnika.

"Promašili smo dosta bacanja, zicera, imali neke glupe izgubljene lopte. Bili smo par puta blizu da ih stignemo, ali na žalost nismo uspeli i idemo dalje".

Davis Bertans je rekao: "Igrali smo baš loše. Stali smo na kraju prve četvrtine, oni se odlepili i nismo uspeli da ih stignemo. Pokušavali smo u nekoliko navrata, bili blizu, ali nismo uspeli".

Partizan u sledećem kolu Evrolige gostuje u Barseloni.

Ne propustite