Partizanovo "đavolje" iskušenje? (20.30)

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 28.01.2013.
09:43
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 19. kola regionalne lige ujedno donosi i derbi kola, duel u kragujevačkom „Jezeru“ gde će Radnički ugostiti Partizan.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Već po tradiciji, dueli Radničkog iz Kragujevca i Partizana izazivaju veliku pažnju košarkaške javnosti.

Radnički ulazi u seriju mečeva koja donosi obračune sa 'gornjim domom' tabele, motiv je jasan.

Uzevši u obzir da Radnički pred svojom vatrenom publikom dobija dodatnu snagu i motiv za pobedu, Kragujevčani sa dozom otpimizma dočekuju velikog rivala.

„Publika nam zaista puno pomaže, pokazalo se to najbolje protiv MZT i Cedevite ovde u Kragujevcu, ali i protiv Solnoka u Mađarskoj - bili su taj šesti igrač. Ove dve-tri godine navijači su tu uvek kada treba. Ne sumnjam da isto sledi protiv Partizana.“, rekao je Ratko Varda, iskusni košarkaš Radničkog.

Gosti su takođe svesni prednosti domaćeg terena koja se u slučaju Radničkog možda i najbolje vidi.

„Radnički je opasniji na domaćem terenu nego u gostima. Taj domaći teren, pogotovu kad Partizan dolazi u Kragujevac, ima sve atribute domaćeg terena. Puna sala pritisak, maksimalna motivacija tima.“, rekao je Duško Vujošević.

Radnički iz Kragujevca ima veliku želju da ostvari trijumf, do njega će doći, kaže Varda, ukoliko zaustavi agresivnu igru Partizana.

„Partizan je mlada, talentovana ekipa, sa sjajnim trenerom. Pobedićemo ih ukoliko zaustavimo njihovu agresivnost koja ih krasi desetak godina, kao i ofanzivni skok, to je njihov prepoznatljiv stil. U svakoj utakmici obezbeđuju dodatnih desetak napada zbog dobrog skoka u napadu. Ako ispoštujemo sve što treneri traže od nas možemo da se nadamo uspehu. Dolazi nam evroligaš, dugogodišnji prvak Srbije, pa bi i iz tog ugla mogao da bude favorit. Međutim, tako je bilo i ranije, pa ćemo se potruditi da nastavimo ovo što se dešavalo u duelima naša dva tima poslednje dve sezone - kad smo pobeđivali. Kadri smo i daćemo sve od sebe da, uz podršku navijača, opet savladamo Partizan.“, istakao je Varda.

Sa druge strane, trener Partizana Duško Vujošević takođe ističe da njegov tim bez straha dolazi u Kragujevac.

„Mi verujemo u svoj talenat, u svoj kvalitet i rad. Idemo sa određenim optimizmom u Kragujevac, bez straha, sa respektom protivnika jer u ovoj ligi nema ni jedne utakmice koja je laka, to nije ni utakmica u Kragujevcu. Radnički je ove godine stvorio jedan respektabilan tim, ima veoma ozbiljne ambicije i spremnost i želju da te ambicije i realizuje. Teško je bilo šta obećavati, osim toga da ćemo dati svoj maksimum, da ćemo se boriti za svaku loptu i poštovati je, a kada je u pitanju želja za pobedom nećemo biti ekipa koja to želi manje.“, istakao je Vujošević.

Inače, utakmica između Radničkog i Partizana igra se od 20.30.


Ne propustite