Partizanovo ''zagrevanje''

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.02.2013.
22:41
Izvor: Sportske.net

Poznat je prvi polufinalni par na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu. Posle Mega Vizure, očekivani trijumf na startu takmičenja ostvario i Partizan protiv Slobode - 73:50.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Već na otvaranju druge četvrtfinalne utakmice Kupa Radivoja Koraća bila je evidentna razlika u klasi između košarkaša Partizana i Slobode.

Crno-beli su već do petog minuta igre imali dvocifrenu prednost a momci iz Užica za prvih pet minuta postigli su svega tri poena.

Strah od imena Partizana nisu pokazivali samo Ljubojević i Stefanović koji su u prvih deset minuta postigli po pet poena i tako bili jedini koji su čuvali obraz Slobode.

Partizan se nakon kratkog odmora opustio i dozvolio protivniku da se primakne ali su nakon tri minuta igre ponovo crno-beli preuzeli konce igre u svoje ruke.

Branilac trofeja u prvom poluvremenu bio predvođen raspoloženim Vestermanom i Gordonom koji su ubacili po osam poena dok je i u drugoj četvrtini Sloboda priključak držala, koliko-toliko, preko Marka Ljubojevića koji postigao devet poena.

Prvi deo meča završen je rezutlatom 39:24 pa je Partizan rasterećen ušao u nastavak utakmice.

Treća četvrtina donela je "uspavanku" pošto je tempo igre opao a na tri minuta do kraja meča Partizan i Sloboda ubacili su manje od deset poena pojedinačno.

Ipak, šampion Srbije dodao je gas u završnici treće četvrtine i postigao 13 poena pa se u poslednju deonicu meča ušlo bez rezultatske neizvesnosti jer je Partizan vodio 60:35.

Ponovila se Partizanu na startu četvrte četvrtine isto što i u drugoj deonici. Tri i po minuta izabranici Duška Vujoševića nisu uspeli da postignu koš što svakako neće radovati stratega crno-belih uoči odlučujućih mečeva u borbi za prvi trofej u sezoni.

Treba istaći da je u tim trenucima na parketu bio i Branislav Đekić koji je tako nakon dužeg perioda ponovo imao priliku da zaigra u jednom takmičarskom meču za Partizan. Pogodio je i jednu trojku na isteku šestog minuta igre u poslednjoj deonici za prednost Partizana od 64:37.

Crno-beli su do kraja bez problema rutinski završili posao i trijumfom rezultatom 73:50 izborili plasman u polufinale, gde ih očekuje duel sa Mega Vizurom.

Trener Vujošević pružio je priliku svim igračima, a najefikasniji su bili Vesterman i Gordon sa po 11 poena. U ekipi Slobode, isto toliko upisao je Arnautović.

U petak su na programu preostala dva četvrtfinalna duela. Radnički od 18:30h igra sa Metalcem, a od 21:00h Crvena zvezda se sastaje sa Vojvodinom.

Ne propustite