Partizanu nova kazna, navijačima novi apel...

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.12.2012.
15:00
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je Disciplinski sudija EL kaznio klub sa 12.500 evra ali su najavljene ozbiljnije sankcije ukoliko se prestupi ponove pa je na sajtu crno-belih osvanuo "Veliki apel navijačima!".

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Kako je i najvio Duško Vujošević, odmah nakon meča sa Lijetuvos Ritasom, Disciplinska komisija EL odlučila je da kazni Partizan sa 12.500 evra zbog mnogobrojnih prestupa navijača na toj utakmici.

"Tokom utakmice navijači domaćeg tima na teren su u nekoliko navrata ubacili predmete na teren Sredinom četvrte četvrtine - upaljače, novčiće i žvakaće gume, krajem četvrte deonice publika je ispod koša ubacila i vreću kesa, a 46 sekundi do kraja meča ubačen je i mobilni telefon. Tokom čitave utakmice publika je koristila lasere i ometala igrače gostujućeg tima" stoji u zapisniku sa duela osmog kola grupne faze EL koji je igran u hali "Pionir".

Ono što posebno brine u ovakvim situacijama jeste i najava Disciplinske komisje EL da naredni prekršaj Partizana bude sankcionisan igranjem utakmica pred praznim tribinama pa su navijači poslednji put zamoljeni da vode računa o svom ponašanju na sutrašnjem meču!

"Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima. Partizan mt:s je dužan da na ime kazne uplati 12 500 evra! Evroliga je uzela u obzir sve prethodne prekršaje kluba i NAJOZBILJNIJE RAZMATRA ČINJENICU DA SE NAREDNA ILI VIŠE UTAKMICA PARTIZANA MT:S ODRŽI BEZ PRISUSTVA PUBLIKE!!!" stoji u apelu objavljenom na zvaničnom sajtu šampiona Srbije.

Zbog toga je KK Partizan zamolio navijače da sportski navijaju i da se na sutrašnjoj utakmici protiv Barselone suzdrže ubacivanja predmeta na teren i ometanja aktera meča da obavljaju svoj posao na bilo koji drugi način.

Ne propustite