Partizanu Stančićev Memorijal

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.03.2013.
17:33
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Kadetska ekipa KK Partizan osvojila je drugu godinu zaredom Memorijalni turnir "Luka Stančić" koji se organizuje u Valjevu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Iako je i prvi tim Partizana ove godine koncipiran tako da jako mladi igrači budu nosioci igre, u klubu iz Humske naporno rade i u mlađim kategorijama koje stvaraju košarkaše za seniorski tim.

Kadeti Partizana pokazali su da se nalaze na sjajnom putu da dospeju do prvog tima nakon što su na jako kvalitetnom Memorijalnom turniru "Luka Stančić" osvojili prvo mesto drugu godinu zaredom.

Na turniru su učestvovale sledeće ekipe: Ređo Emilija (Italija), Virtus Roma (Italija), Cedevita (Hrvatska), Split (Hrvatska), Bosna (BiH), Olimpija (Slovenija) i Metalac (Srbija) a kadeti Partizana na putu do finala slavili su pobede nad Virtusom i Cedevitom dok su u finalu bili bolji od Olimpije savladavši je rezultatom 75:65.

Najkorisniji igrač ovog turnira je košarkaš Partizana Andrej Magdevski, a pored njega idelanu petorku čine i Federiko Musini (Ređo Emilija), Dragan Bender (Split), Miloš Glišić (Partizan) i Vasilije Vučetić (Olimpija).

Trener Partizanovih mladih nada Goran Tadić bio je prezadovoljan učinkom stavivši u prvi plan napredak u igri svojih izabranika.

Direktor mlađih kategorija KK Partizan Zoran Stevanović čestitao je kadetima i posebno ih pohvalio jer su bili najmlađa ekipa na turniru a ipak su ga osvojili.

Ne propustite