Pavković: "Neću zaboraviti Radnički"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.06.2012.
22:16
Izvor: Sportske.net

Kapiten Radničkog iz Kragujevca napustiće klub pošto je za njega zainteresovan češki Nimbruk a klub iz Šumadije nije želeo da staje na put realizaciji ovog transfera.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Iako je sa Radničkim imao ugovor do leta 2013. godine, kapiten Miljan Pavković ipak neće naredne sezone braniti boje Kragujevčana.

Za njega je stigla ponuda iz češkog Nimbruka i uprava Radničkog odlučila je da raskine ugovor sa kapitenom ekipe kako bi bio u mogućnosti da karijeru nastavi u inostranstvu.

Pavković je izrazio zahvalnost čitavom klubu i istakao da godinu provedenu u Kragujevcu neće zaboraviti nikada.

"Zahvaljujem se, najpre, Muti Nikoliću koji me je doveo u Kragujevac i pružio mi šansu da imam vrhunsku sezonu, takođe i svim ljudima iz kluba koji su se borili za Radnički tokom čitave sezone, a posebno zato što su mi izašli u susret i dozvolili da odem. Posebno se zahvaljujem navijačima koji su bili uz nas sve vreme. Imam izvanredno isustvo u Kragujevcu proteklih godinu dana i to neću zaboraviti nikada. Dobio sam ponudu koja se ne odbija. Odlazim na godinu dana u Nimburk. Njih očekuju kvalifikacije za Evroligu, alternativa je VTB liga, moguće je da će igrati i Evrokup, a naravno tu je i češka liga. Biće to novo iskustvo za mene, što je uz ugovorene uslove ono što me je opredelilo za odlazak iz Kragujevca" rekao je Pavković opraštajući se od svog dosadašnjeg kluba.

Reči zahvalnosti mogle su se čuti i od strane predsednika Radničkog koji je jednogodišnju saradnju sa Pavkovićem ocenio kao pravi potez kluba.

"Tridesetjednogodišnji kapiten Radničkog bio je pravi vođa kragujevačkog tima u Jadranskoj ligi, Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije. Vrata našeg kluba mu ostaju uvek otvorena. Želimo mu uspešan nastavak karijere u Češkoj" istakao je Ivan Grujin.

Pavković će sa Nimbrukom potpisati jednogodišnji ugovor a to će za Srbina biti prvi inostrani angažman u dosadašnjoj karijeri.

Ne propustite