Pavlović: "Protiv Cedevite utakmica sezone!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.04.2014.
22:00
Izvor: Sportske.net

Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore i prvotimac Partizana, Saša Pavlović, izjavio je da čvrsto veruje u "srpsko finale" na fajnal-foru ABA lige a duel sa Cedevitom opisao je kao najvažniji u sezoni.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Posle deset sezona provedenih u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu Aleksandar Pavlović vratio se u ABA ligu u kojoj je nastupao dok je nosio dres podgoričke Budućnosti.

Pavlović je početkom godine ostvario svoj dečački san i zaigrao za Partizan a pred završni turnir u ABA ligi komentarisao je situaciju u Regionu sada i u vreme kada je on imao priliku da nastupa u njoj.

"ABA liga je napredovala od kada sam otišao. Postoji mnogo talentovanih igrača koji su pokazali kvalitet a što se tiče Partizana, mi smo u tekućoj sezoni shvatili da nema lakih rivala. Svako ume da odigra dobro u današnje vreme" kazao je Pavlović za sajt ABA lige.

Govoreći o mladim nadama klubova iz regiona, Pavlović je ocenio ABA ligu kao sjajnu odskočnu dasku za mlade igrače koji tek formiraju sebe kao košarkaše.

"Regionalna liga je savršeno mesto za mlade igrače koji žele da napreduju, jer ABA liga poseduje veči kvalitet nego nacionalni šampionati. Moje mišljenje je da mladi košarkaši treba da idu ovim putem jer ABA liga stvara sjajne košarkaše" ističe Saša.

Nakon nekoliko meseci provedenih u Beogradu i igranja u ABA ligi Pavlović ocenjuje da mu je teško palo da se privikne na stil igre koji se forsira u Regionalnom takmičenju.

"Imao sam poteškoća da se uklopim jer se evropska košarka u mnogome razlikuje od NBA lige. Na prvom mestu sistem igre je drugačiji a da ne pominjem brzinu, kvalitet... Ipak, primetio sam da se sada igra znatno brže nego u vreme kada sam odlazio za Ameriku što je dobra stvar. Biće mi potrebno neko vreme, ali mislim da sam se već privikao" rekao je prvotimac Partizana.

Govoreći o učinku kluba iz Humske Pavlović je naglasio da su povrede uzele danak tokom tekuće sezone ali da ekipa i dalje može da ostvari ciljeve koje je zacrtala pre početka šampionata u ABA ligi.

"Partizan je već imao problema sa povredama još pre mog dolaska. Sezona na izmaku bila je jako naporna ali na kraju možemo da budemo zadovoljni plasmanom na fajnal-for uprkos svim problemima. Koliko se sećam, prošla sezona je bila jako slična ali je Partizan uspeo da osvoji trofej što će nam biti cilj i ove godine" ističe Pavlović.

O rivalu u polufinalu fajnal-fora Pavlović ima samo reči hvale a Nolana Smita okarakterisao je kao najveću pretnju iz ekipe Cedevite.

"Cedevita je jedna od najbolji ekipa u ligi. Duel u Beogradu sa kraja ligaškog dela sezone ne oslikava pravo stanje stvari. Verovatno su se čuvali za polufinale ali i mi smo. Biće to najvažnija utakmica u sezoni. Igramo pred svojim navijačima i uveren sam da ćemo ostvariti svoj cilj" poručio je Saša Pavlović.

Upitan da li razmišlja o podizanju trofeja u prepunoj "Beogradskoj Areni", Pavlović je odgovorio u diplomatskom maniru.

"Mislimo samo na narednog rivala ali nema sumnje da bi osećaj bio sjajan ukoliko bismo osvojili trofej. Posebno zbog činjenice da se finalni turnir igra u Beogradu i da bi nam protivnik u finalu verovatno bila Crvena zvezda Telekom što bih i voleo da se dogodi" zaključio je Pavlović.

Završni turnir ABA lige igra se od 24. do 27. aprila u Beogradu a Partizan će svoj polufinalni duel sa Cedevitom igrati 25. aprila od 20 časova.

Ne propustite