Pazarci ogorčeni: ''Tretiraju nas kao kuniće!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.09.2012.
20:13
Izvor: Beta

Posle današnje odluke Disciplinske komisije FSS da potvrdi odluku o kažnjavanju Novog Pazara sa dve utakmice igranja bez prisustva publike iz ovog kluba usledio oštar protest i najava žalbe organima UEFA.

rtvnp.rs
rtvnp.rs

Povezane vesti

Upravni odbor fudbalskog kluba Novi Pazar saopštio je večeras da su u tom klubu "zgranut" potvrdom kazne da ekipa dva meča igra bez publike.

"Zgranuti smo što naša žalba nije prihvaćena i što nam nije dozvoljeno da igramo pred publikom protiv Spartaka. Potvrdjena je sumnja mnogih ljubitelja fudbala da je prvostepena kazna izrečena kako bi se Crvenoj zvezdi olakšalo gostovanje u Novom Pazaru", stoji u saopštenju Novopazaraca.

Drugostepena komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) danas je potvrdila kaznu ovom superligašu od dve utakmice igranja na svom terenu bez prisustva publike.

Pazar je naveo da će "zbog retrogradnih pojedinaca" pomoć potražiti od Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Pošto naši zahtevi, molbe i žalbe nisu naišle na pozitivan odziv u FSS, a sve u interesu fudbala, zbog retrogradnih pojedinaca koji na Novi Pazar gledaju kao na neko strano telo potražićemo pomoć od UEFA", naveo je UO kluba.

Disciplinska komisija FSS kaznila je ranije Novi Pazar sa dva meča igranja bez publike na domaćem terenu, zbog tuče dve grupe navijača tog kluba pre utakmice prvog kola Super lige Srbije sa Radničkim iz Niša.

U Novom Pazaru su istakli da "fudbalska birokratija šalje poruku da se fudbal igra zbog njih i njihovih honorara", a ne zbog publike na koju se stalno pozivaju.

"Podigli smo prosečnu posećenost na stadionima, ali nas pojedinci u FSS i dalje tretiraju kao eksperimentalne kuniće i drakonski kažnjavaju svaki incident", ocenio je UO.

"Primer dvostrukih aršina su danas izrečene kazne za sedam drugih superligaša, koji su zbog upada publike na teren, tuče navijača na tribinama i upotrebe pirotehnike kažnjeni blago ili uslovno", piše u saopštenju.

Upravni odbor Novog Pazara ocenio je da tretman Fš prema tom klubu daje za pravo "nekim snagama" iz tog grada koje tvrde da su diskriminisane "u mnogim oblastima pa i u fudbalu".

"To gubi naš osnovni smisao, da kroz fudbal približimo Novi Pazar ostalim delovima Srbije", kaže se na kraju saopštenja fudbalskog kluba iz tog grada.

Ne propustite