Pečnik: "Ne padamo u euforiju"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.03.2014.
17:53
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Slovenački internacionalac iz redova Crvene zvezde, Nejc Pečnik, smatra da ekipa ima kvalitet da osvoji šampionski trofej ali da niko od igrača ne sme da pada u nepotrebnu euforiju za koju nema mesta u datom trenutku.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju 19. kolo Jelen Superlige kao lider domaćeg šampionata a naredni rival biće im ekipa Radničkog 1923. iz Kragujevca.

Nejc Pečnik prisetio se dva meča koje je Zvezda tokom jesenjeg dela sezone igrala protiv superligaša iz Kragujevca i konstatovao da crveno-bele ne očekuje nimalo lak posao.

"Nijedna od dve odigrane utakmice sa njima nije bila laka. Sećam se da smo u Kragujevcu rano poveli, ali da smo se mučili da prelomimo utakmicu sve do samog finiša. I u Kupu je isto tako bilo teško, morali smo da uložimo mnogo truda i energije da bismo ih savladali" rekao je Pečnik.

U prvom ovosezonskom duelu dva tima Zvezda je u Kragujevcu slavila rezultatom 0:2, dok je u osmini finala Kupa Srbije tim Slaviše Stojanovića tukao "Đavole" sa 3:0.

"Imaju dosta dobrih pojedinaca i kvalitetan kolektiv. Ključ pobede vidim u tome, da od prvog minuta nametnemo naš stil igre i da budemo fokusirani svih 90 minuta. Padova tokom utakmice ne sme da bude" poručio je Pečnik.

Zvezda je lidersku poziciju na tabeli preuzela od Partizana već posle prvog prolećnog kola ali je prednost crveno-belih nad "večitim rivalom" samo jedan bod.

Slovenački internacionalac Nejc Pečnik smatra da on i saigrači imaju kvalitet da prvenstvo završe ispred Partizana ali dodaje da nema mesta za euforiju.

"Ima još dosta da se igra. Lepo nam je u ulozi lidera prvenstva, međutim bod prednosti ne znači ništa. Idemo jednu po jednu utakmicu, ne razmišljamo mnogo unapred. Sigurno da verujemo da imamo kvalitet da budemo šampioni, ali sa druge strane ne padamo u euforiju" zaključak je Nejca Pečnika.

Predstojeći duel Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca zakazan je za subotu, 15. mart, sa početkom od 17 časova.

Ne propustite