Pejčinović kao Bane - Pravac Premijer liga!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.06.2014.
15:36
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Nemanja Pejčinović u sredu je potpisao četvorogodišnji ugovor sa ruskim premijerligašem čije je boje nekada branio njegov reprezentativni kolega Branislav Ivanović.

fclm.ru
fclm.ru

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije i nekadašnji prvotimac OFK Beograda, Rada i Crvene zvezde Nemanja Pejčinović nastaviće svoju karijeru u premijerligašu ali ne u onom sa kojim je prethodnih dana bio dovođen u vezu.

Dosadašnji defanzivac Nice odlučio je da karijeru nastavi u Lokomotivi iz Moskve sa kojom je potpisao ugovor na četiri godine.

"U letnjem prelaznom roku cilj nam je bio da kupimo štopera koji će biti u stanju da ojača odbranu Lokomotive. Pejčinović je odličan fudbaler, poznat u Evropi, lider Nice proteklih nekoliko godina" izjavio je sportski direktor Moskovljana Kiril Kotov.

Pejčinović je u novom klubu zadužio dres sa brojem 5 a nakon potpisivanja ugovora priznao je da mu je Branislav Ivanović savetovao da odabere Lokomotivu.

"Pre dolaska sam se posavetovao sa Branislavom Ivanovićem. On mi je rekao da je Lokomotiva jedan od najboljih ruskih klubova i da funkcioniše kao velika porodica. Tim ima visoke ambicije i to je za mene bilo jako važno" rekao je Pejčinović za klupski sajt.

Nemanjin zemljak i reprezentativni kolega Branislav Ivanović nastupao je za Lokomotivu u periodu od 2006. do 2008. godine posle čega je ostvario transfer u londonski Čelsi.

"Ruski i srpski narod su jako bliski i to je sjajno. Imamo mnogo toga zajedničkog kao što je vera a kulture i jezci su nam slični. Mislim da ću brzo savladati ruski i da će sve biti u redu" konstatovao je Pejčinović.

Nemanja Pejčinović rođen je u Kragujevcu 4. novembra 1987. godine a angažman u Lokomotivi mu je treći inostrani. Pre Moskve Nemanja je živeo u Berlinu i Nici gde je branio boje Herte i istoimenog kluba sa Azurne obale.

Što se tiče Lokomotive, klub iz Moskve završio je prethodnu sezonu na trećoj poziciji u Premijer ligi pa će na jesen igrati u Ligi Evrope iako je do poslednjeg kola imao šansu da osvoji titulu.

Nade Lokomotive tada je srušio Zoran Tošić koji je golom Lokomotivi doneo titulu ekipi CSKA.

Ne propustite