Pejsersi u krizi, Portlandova nemoguća misija, Timbervulvsi naučili lekciju...

Autor: Boris Jovanović
subota 08.03.2014.
09:06
Izvor: Sportske.net

Indijana igra znatno lošije posle Ol Star pauze. Portland bio blizu pobede nakon -30 u prvom poluvremenu protiv Dalasa. Minesota oduvala Detroit, Džordan govorom inspirisao Bobketse koji su sve bliže doigravanju...

Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Beta/AP Photo/Pat Sullivan

Povezane vesti

Sada više nema nikakve sumnje, Pejsersi su u krizi. Posle Ol Stara Indijana ne uspeva da veže nekoliko pobeda, a noćašnji neuspeh u Hjustonu bio je najteži u sezoni. Roketsi su se osvetili za poraz u Indijanapolisu od 33 razlike u decemberu. Džejms Harden je odigrao simultanku u trećoj četvrtini, pogodio je praktično sve, u tom delu meča je ubacio 16 poena od ukupno Hjustonovih 38, tada je domaćin stigao do nedostižnih +29. Harden i Hauard su poslednji kvoter odgledali sa klupe, a rezerve dovršile posao.

Uzbudljivo je bilo u duelu Dalasa i Portlanda. Mavsi su uspeli da izgube 30 poena razlike, činilo se da će se ponoviti 2002. kada su protiv Lejkersa vodili sa +30 u trećoj četvrtini i izgubili meč. No, ovoga puta su se provukli, Novicki je sa 22 poena sačuvao prisebnost u finišu, a Devin Haris pogodio ključni šut u poslednjem minutu. Inače Mavsi su vodili 40:10 u prvom poluvremenu, ali je Portland izbrisao minus i poveo sa 69:67 u nastavku. Blejzersi su inače ove sezone već igrali u Dalasu i razbili domaćina, ali čini se da su Maveriksi od tada mnogo napredovali.

Bez većih problema Voriorsi su savladali Houkse, sada su 14 utakmica iznad 50% i čini se da je ovo sezona iz snova. Golden Stejt je na krilima veterana Lija i Džermejna O'Nila savladao Atlantu, njih dvojica su dominirali pod koševima, a kombinovali su 35 poena. Igrao je i Pero Antić na drugoj strani, ubacio je 10 koševa.

U Koloradu opet poplava koševa, Kenet Farid je ubacio rekord karijere, 32, a Taj Louson dodao 30 u pobedi Denvera nad beznadežnim Lejkersima. Gosti su se tek u poslednjem minutu spustili na jednu cifru, ali je odlični Farid potvrdio pobedu domaćih.

Minesota je naučila lekciju iz prethodnih utakmica, odigrali su veoma koncentrisano od samog početka, Lov je ubacio 28 poena i imao 14 skokova u pobedi nad Pistonsima. Gosti su u slobodnom padu, Timbervulvsi su ih oduvali u prve tri četvrtine, posle poluvremena je bilo +33, u finišu je Detroit samo ublažio poraz. Peković je ubacio 17 poena i imao 9 skokova.

Nova odlična partija Entonija Dejvisa, top pik sa drafta od pre dve godine stasava u sjajnog igrača. Noćas je ubacio 29 poena i imao 14 skokova protiv oslabljenih Baksa, koji i da su bili kompletni, teško da bi parirali. Raduljica je uhvatio 3 lopte za 8 minuta. Melo Entoni je startovao sjajno protiv Jute, ćak 18 od ukupno 29 poena postigao je u prvoj četvrtini. Niksi su u uvodnom kvoteru ubacili 39 poena i utišali "Džez", što je otvorilo vrata lagane pobede.

Potpuno lud meč u Bostonu, Pol Pirs se, ovoga puta bez Garneta ponovo vratio pred svoje navijače, i izgubio. Seltiksi su verovali ili ne napravili 28 grešaka i dobili utakmicu. Imali su ogromnu prednost pod koševima, a Netsi su se izbrukali u šutu, ubacili su 4 trojke iz 30 pokušaja, Džonson, Pirs, Vilijams i Tornton su od 25 pogodili 3.

Majkl Džordan je održao govor u svlačionici tima, vlasnik je pohvalio igrače za učinjeno tokom sezone, ali im rekao da najteže dolazi. Može se osetiti miris plej ofa, nešto što je za Šarlot posle košmarnih sezona pravi bingo, ali nije još gotovo. Oni su sedmi, ali noćašnja pobeda protiv Klivlenda im je dala i bolji međusobni skor sa Kavsima koji su na 10. poziciji, a istu prednost imaju i protiv Detroita koji je deveti. Al Džeferson je ubacio 28 ponena, Kemba Voker 20, uz 14 asistencija, ovo je šesti uzastopni trijumf Šarlota u Severnoj Karolini.

Rudi Gej se sa Sakramentom vratio u Toronto ali nije se baš proveo, Kanađani su stigli do nove pobede, Gej im je dao 15 poena, na drugoj strani najefikasniji Terens Ros sa 18.

Pravi rat videli smo kao i uvek kada igraju Bulsi i Grizliji. Timovi neguju isti stil, gvozdene odbrane, imaju problem sa realizacijom, pa je jasno što smo gledali rovovsku bitku pod koševima. Presudio je Mark Gasol, dobio je duel protiv Noe, meč završio sa 18 poena i 10 skokova, pa je pobeda otišla u Tenesi. Ovo je bila osveta za poraz u Memfisu krajem 2013. koji je Španac propustio zbog povrede kolena.

Rezultati:

Golden Stejt - Atlanta 111:97
Hjuston - Indijana 112:86
Denver - Lejkersi 136:124
Dalas - Portland 103:98
Minesota - Detroit 114:101
Nju Orleans  Milvoki 112:104
Njujorrk - Juta 108:81
Boston - Bruklin 91:84
Šarlot - Klivlend 101:92
Toreonto - Sakramento 99:87
Čikago - Memfis 77:85

Ne propustite