Pešić: "Fokusirani smo isključivo na košarku"

Autor: Filip Mitrović
petak 06.04.2012.
18:25
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Uoči večitog košarkaškog derbija trener crveno-belih očekuje dobar meč i dobru igru svojih pulena.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena Zvezda je u šoku posle vesti da je jedan od njenih najboljih košarkaša Omar Tomas pretučen. Trener Svetislav Pešić je takođe zatečen situacijom, uz napomenu da će dati sve od sebe da ekipa u derbi uđe skoncentrisano.

"Pripremamo se za derbi, ali malo nas je sve ovo sa Omarom Tomasom poremetilo. Šokirani smo tim događajem, ali šta je tu je, idemo dalje. Pokušavamo da se fokusiramo na ono što se zove košarka. Mislim da će u svemu tome i Omar morati da napravi dodatan napor, ali pre svega da se fizički oporavi od povreda koje je dobio. Videćemo koliko će one uticati na to da li će igrati ili ne, a konačnu odluku donećemo pred početak meča. Teško je govoriti o košarci u ovom trenutku, ne mogu previše da komentarišem jer sam baš šokiran." izjavio je trener Zvezde.

Pešić se nada da će crveno - beli biti na niovou na kom su bili u mečevima sa Hemofarmom i Vojvodinom i da je loše izdanje protiv Mege samo loš dan.

Partizan dočekuje derbi "ranjen" porazom u Kragujevcu, ali to im, po mišljenju bivšeg selektora SR Jugoslavije ne umanjuje ulogu favorita, budući da su i domaćini u predstojećem meču.

"Favoriti su svakako uvek pod pritiskom. Međutim, taj pritisak kod Partizana, koji ima iskustvo, može da se pretvori u pokretačku snagu u smislu bolje koncetracije i motivacije. Ja ne verujem da će to da bude neka prednost na našoj strani jer mi smo u nekoj drugoj situaciji. To su dva tima sa dva različita koncepta. Najviše bih voleo da ne razmišljamo o pobedi ili porazu kad igramo protiv Partizana, već o tome da realizujemo ono što smo radili na treningu i onda je za očekivati da će doći i pozitivan sportski rezultat." rekao je popularni Kari.

Pešić je takođe prokomentarisao nedavnu kaznu od strane čelnika Agroživ Super lige zbog komentara na suđenje:

"Što se tiče kazne koju su mi izrekli čelnici lige, da sam svojim izjavama ugrozio ugled takmičenja mogu da poručim da ću uvek da kažem svoje mišljenje javno i jasno da bih razbistrio mulj u kome živi naša klupska košarka. Onaj ko mene dobro poznaje zna da sam vrlo uporan i vrlo iskren. Dokle god se ugrožava ugled mog rada i igre mog tima, kao što je to bilo nekoliko puta u kontinuitetu, ja ću da ga branim. Mislim da je odluka čelnika lige dobra da se zaštiti regulranost, pošto liga počinje da biva izjednačenija nego ranijih godina, pa nije tako loše zaštiti regularnost na način kako je to sada urađeno. Međutim, mislim da je odluka smešna, mogu glasno da se smejem, jer drugih komentara nemam. I dalje ću nastaviti da dajem komentare onoga što vidim, ne pada mi napamet da menjam svoj stav." zaključio je Pešić.

Utakmica se igra u nedelju 8. aprila sa početkom u 21:00 časova, karata u slobodnoj prodaji neće biti, tako da će važiti sezonske ulaznice košarkaškog kluba Partizan, koji je domaćin na ovoj utakmici.

Ne propustite