Pešić o Nedoviću: ''NBA? Tamo sad idu i manje kvalitetni igrači''

Autor: Darko Mitrović
subota 07.09.2013.
15:45
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Nemanja Nedović je već na prvim mečevima Evropskog prvenstva u Sloveniji skrenuo pažnju na sebe sjajnim partijama, što je ponovo pokrenulo polemiku zbog čega nije dobijao priliku u vreme dok je igrao u Crvenoj zvezdi.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Tako je, na primer, iskusni srpski stručnjak Vlade Đurović posle pobede Srbije nad Litvanijom konstatovao da je ''kriminalna'' činjenica da jedan od najboljih pojedinaca Srbije u tom meču nije dobio priliku da se još više razvije u Crvenoj zvezdi.

S obzirom da je poznato da su se mnoge pristalice Crvene zvezde svojevremeno čudile tadašnjem treneru Svetislavu Pešiću, zbog toga što ne daje Nedoviću veću minutažu, interesantno je posle svega čuti mišljenje iskusnog stručnjaka koji sada vodi minhenski Bajern.

On je u izjavi za ''Blic'' konstatovao da se ''uvek znalo'' da je Nedović talentovan, ali da on i dalje mora mnogo da radi da bi postao ozbiljan igrač.

''Što se tiče njegovog angažmana u NBA, to mi previše ne znači. Danas u Americi mogu da igraju i manje kvalitetni igrači, a pravi NBA igrači su Divac i Stojaković. Njih dostići je dug put.

On je u Zvezdi promenio deset trenera i deset uprava i u takvim uslovima dobro je da je ostao živ i zdrav. Taj razvoj je pomalo u Srbiji usporen jer jedan trener ne može da vodi računa o razvoju jednog igrača. Ako taj talenat ne kanališete do pobede, već na razbijanje tima i igrača, onda nikad nećete postati ono što želite. Ne treba biti euforičan i nestrpljiv, tu mislim na Nedovića i Bogdanovića, voleo bih da više pričamo o razvoju Bjelice''
, izjavio je Pešić.

Ne propustite