Petković: "I zvižduk, i šamar, ali ne dam na porodicu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.02.2013.
12:25
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Levi bek Crvene zvezde izazvao je svojim gestom negodovanje kod navijača nakon meča sa Javorom ali je objasnio da za pokazivanje srednjeg prsta ka zapadnoj tribini postoji "debeli" razlog.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je na otvaranju prolećnog dela sezone došla do preokreta na meču sa Javorom ali se, kao i mnogo puta do sada, nakon utakmice pričalo o stvarima koje se ne tiču fudbala.

Luka Milivojević je nakon sinoćne utakmice za portal "mondo.rs" rekao da sedi na klupi iz nefudbalskih razloga a Nikola Petković je svojim vulgarnim gestom izazvao negodovanje kod navijača.

Levi bek Crvene zvezde je po završetku meča "uhvaćen" kako pokazuje "publici" na zapadnoj tribini srednji prst ali se ispostavilo da je "srednjak" bio namenjen isključivo trojici "navijača" koji su se zamerili Petkoviću.

"Tokom čitavog drugog poluvremena troje navijača me je vređalo. Nemam ništa protiv zvižduka, štaviše, i treba da zvižde kada igramo loše, ali njihovo vređanje nije bilo vezano za moju igru, već porodicu. Psovali su mi sve po redu, i nisam mogao da se suzdržim. Ističem da nisam ni u kom slučaju gestikulirao prema celoj tribini, već isključivo prema toj trojici koji su mi vređali porodicu. Oni vrlo dobro znaju ko su" kazao je Petković.

Iskusni levi bek susreo se odmah po povratku u klub sa zvižducima ali tvrdi da ga oni neće pokolebati. Problem je, kaže, u tome što se momcima od 18, 19 godina zviždi već na startu prolećnog dela šampionata.

"Ne razumem ko može u 30. minutu da zviždi momku koji ima 18 ili 19 godina. Kao stariji, psihički to mogu da podnesem, ali pitanje je da li klinci mogu. Prvi sam za to, da ukoliko izgubimo na kraju utakmice, da treba da nam se zviždi 15 minuta, da mi neko od navijača udari šamar ne bih se naljutio. Ali tokom meča treba da imamo podršku" zaključio je Petković koji se na kraju izvinio za svoje postupke.

"Izvinjavam se svim navijačima koji su pomislili da se moje gestikuliranje odnosi na njih. To nije tačno, u pitanju su samo tri osobe" kazao je Petković.

Ne propustite