Petković: "Motivacija se ne dovodi u pitanje"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.03.2013.
12:17
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Iako po pravilu protivnici Crvene zvezde na teren izađu puni motiva da savladaju najtrofejniji srpski klub, Nikola Petković smatra da on i saigrači u Nišu moraju da pokažu veću želju od rivala kako bi došli do novog trijumfa.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Predstojeće gostovanje Crvene zvezde na "Čairu" biće drugo u tekućoj sezoni a duel sa Radničkim ukupno treći pošto je jedan meč igran na "Marakani".

U oba susreta pokazalo se da Nišlijama ne nedostaje motiva da igraju protiv našeg najtrofejnijeg kluba i oba puta su bili na domak remija.

Činjenica da se nalaze u usponu forme govori da će u nedelju pokušati da savladaju Crvenu zvezdu a Nikola Petković nada se da će vicešampion Srbije slaviti pred punim tribinama stadiona "Čair".


"Znam da јe bilo neizvesno i na Marakani i u Nišu kada se igrao Kup, iako u prošloј polusezoni nisam bio u klubu. Duel sa Radničkim za nas predstavlja veoma bitnu utakmicu posle pobede nad Novim Pazarom. Nismo odigrali na naјvišem nivou, ali smo uspeli da koriguјemo neke segmente igre u koјima smo grešili. U Nišu očekuјem fudbalsku atmosferu na tribinama i naravno pobedu Zvezde" kazao je Petković.

Radnički je od početka prolećnog dela sezone ostvario isti učinak kao i Crvena zvezda. Nišlije su dva puta slavile a imaju i remi sa Novim Pazarom dok je Crvena zvezda "tukla" Javor i Novi Pazar a remizirala sa Radom.

Nišlije su, bar u ovom trenutku, sigurne kada je opstanak u ligi u pitanju ali Petković ne sumnja da će maksimalno motivisano ući u meč. Ipak, štoper Crvene zvezde najavljuje da motiva neće nedostajati ni njemu ni saigračima.

"Protiv nas svi daјu svoј maksimum bez obzira da li igramo na Marakani ili u gostima. Svi su maksimalno motivisani. Sa druge strane nama јe svaki bod bitan i uvek moramo mi da budemo ti koјi su motivisaniјi od rivala. Nadam se dobroј utakmici" zaključio je Petković.

Radnički i Crvena zvezda sastaće se u nedelju od 14 časova a karte za taj meč već danas se mogu kupiti u Nišu dok će manji deo biti prodavan na blagajnama našeg najvećeg stadiona u petak.

Ne propustite