Petrović: "Javor tradicionalno neugodan"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.03.2012.
19:25
Izvor: Sportske.net, boracfk.com

Kako se početak prolećnog dela šampionata primakao na svega dva dana svi klubovi uveliko vrše poslednje pripreme za vikend duele i polako iznose svoja očekivanja za nastavak prvenstva. Izuzetak ne prave ni Čačani, njima na proleće predstoji borba za opsta

boracfk.com
boracfk.com

Povezane vesti

Prethodna nedelja je za sve klubove u Jelen Superligi poslužila da se skeniraju protivnici te da se na taj način "doteraju" finese i što spremnije dočeka treći mart.

Jesenji deo prvenstva bio je veoma težak za ekipu Borca iz Čačka ali nakon odrađenih priprema i pozitivnih rezultata tokom njih, svi u klubu su optimistički nastrojeni kada je ostanak ekipe u ligi u pitanju.

Logično je da šef stuke bude "motor pokretač" i da podstiče dobru atmosferu među igračima. Trener Slavko Petrović, upravo to i čini i veruje u uspeh svog kluba.

"Najkraće rečeno spremni smo za prolećnu polusezonu. Moram najpre reći da smo svi u klubu maksimalno ozbiljno sagledali i shvatili situaciju nakon jesenjeg dela prvenstva. Sigurno je da igrački jači ulazimo u prolećnu polusezonu.  Bitno je da smo na svim pozicijama u timu pojačali konkurenciju, što nam je u biti i bio najveći problem jesenas" istako je Petrović.

Borac će na početku prolećne "fudbalske avanture" dočekati komšijski Javor koji je jesenas savladao u Ivanjici.

"Javor je tradicionalno neugodan protivnik. Znam da nikako neće biti lako i da se svojski moramo potruditi da bi upisali za nas jako značajnu pobedu. Ona mora doći kao plod maksimalne borbenosti i discipline u igri, a može biti veliki podstrek za mnoge izazove koji nas očekuju." rekao je trener Borca govoreći o protivniku u prvom kolu.

Slavko Petrović prednost na ovoj utakmici vidi u činjenici da se meč igra na Borčevom terenu pa veruje da će to pored dobre igre njegovog tima biti dovoljno da se ubeleže tri boda na početku nastavka šampionata.

"Naravno da je prednost što igramo na našem stadionu i nadam se da će i naši navijači prepoznati ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi klub i da će nam pomoći da ovog proleća ostvarimo zacrtane ciljeve" optimistično je završio Petrović.

Ne propustite