PFL - Prvi poraz Ekonomca, Marbo sve bliži vrhu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.01.2013.
12:23
Izvor: Sportske.net

Sedmo kolo Prve futsal lige Srbije donelo je iznenađujući poraz Ekonomca u Lazarevcu i pobede VIK Naisusa kao i Marba koji polako sustiže vodeći dvojac na čelu tabele.

ekonomac.com
ekonomac.com

Povezane vesti

Kolubara iz Lazarevca učinila je šampionat u Prvoj futsal ligi interesantnijim pobedivši Ekonomac koji je od početka takmičenja imao svih šest pobeda i čvrsto držao vodeću poziciju na tabeli.

Kragujevčani su u Lazarevcu igrali bez reprezentativaca Aksentijevića i Janjića ali je i bez njih ekipa na početku susreta funkcionisala kao sat pošto je već u trećem minutu Vesić doveo Ekonomac u vođstvo.

Poravnao je Roknić u desetom minutu a onda su do odlaska na odmor domaći došli do osetnije prednosti pošto je Surudžić postigao još dva pogotka za Kolubaru.

Drugi deo meča Ekonomac je jurio prednost domaćih pa je trener Božović uveo igrača umesto golmana što je iskusna ekipa Kolubare kaznila sa dva gola sa svoje polovine.

Do kraja je samo Vesić ublažio poraz za konačnih 5:3 za Kolubaru i prvi poraz Ekonomca u tekućem šampionatu.

VIK Naisus umeo je da iskoristi kiks "Studenata" i pobedom nad Pirotom od 2:1 vrati se u trku za vodeću poziciju. Nišlije sada imaju isti broj bodova kao i Ekonomac ali Kragujevčani imaju bolju gol razliku i trijumf u međusobnom susretu pa su i dalje prvi.

Marbo je konačno pokazao zašto je svih ovih godina u samom vrhu srpskog futsala savladavši Vranje sa 2:9 u gostima čime su se "Kafedžije" probile na treću poziciju i sada zaostaju za Ekonomcem i VIK Naisusom pet bodova.

Rezultati 7. kola PFL:

Futsal klub Kolubara - KMF Ekonomac 5:3
KMF VIK Naisus - KMF Pirot 2:1
KMF Vranje - KMF Marbo Intermeco 2:9
KMF Bečej - KMF Smederevo 4:1

nedelja
KMF Tango Liman - KMF Kopernikus Vidre

Tabela: Ekonomac 18, VIK Naisus 18, Marbo 13, Pirot 11, Kolubara 9, Kopernikus Vidre 9 (-1), Tango Liman 7 (-1), Bečej 6, Smederevo 4, Vranje 4.

Ne propustite