"Pirova pobeda" Reala za kraj

Autor: Boban Filipović
subota 17.05.2014.
17:54
Izvor: Sportske.net

Na oproštaju od Primere 'Kraljevski klub' savladao Esapnjol rezultatom 3:1.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

U meču bez rezultatskoj značaja Karlo Anćeloti je izašao sa satavom bez najboljeg igrača Kristijana Ronalda, iako je sinoć bilo najava da će nastupiti posle pauze od nekoliko mečeva.

Njegov izostanak najverovatnije znači da će podeliti 'Zlatnu kopačku' sa Luisom Suarezom.

Real je bio osetno bolji rival od gostiju iz Katalonije, koji nisu uspeli da upute nijedan udarac u okvir gola Ikera Kasiljasa sve do sudijske nadonade.

Domaćin nije iskoristio svoje šanse u prvom delu igre, najbolje su imali Serhio Ramos i Karim Benzema, Anhel Di marije je na početku drugog poluvremena takođe bio u prilici da matira golmana gostiju Kasilju, tako da smo prvi gol na meču videli tek u 65. minutu.

Benzema je odigrao za Gareta Bejla, a Velšanin upisuje svoj 15. prvenstveni gol u debitanstskoj sezoni na 'Bernabeu'.

Čim je pao gol, igra se rasplamsala, Simao je već u sledećem napadu imao priliku da poravna, ali nije bio precizan.

Nedugo potom u šansi je Pici, ali promene rezultata nema.

Na oko pet minuta pre kraja Alvaro Morata pogađa mrežu gostiju na asistenciju Di Marija, čime su otklonjene sve dileme oko pobedika ovog duela.

Espanjol je u prvom minutu sudijske nadoknade smanjio na 2:1 preko Picija koga je posle sjajnog solo prodora proigrao Serhio Garsija, ali do poslednjeg sudijskog zvižduka 'Merengesi' postižu još jedan gol, opet je Di Marija u ulozi asistenta i opet Alvaro Morata u ulozi egzekutora, tako da se Real od svoje publike oprostio pobedom.

Golovi OVDE.

U najboljem slučaju 'Kraljevski klub' će zavšiti kao drugi na tabeli Primere, ali sva energija biće usmerena na finale Lige šampiona protiv gradskog rivala Atletika, koje je na programu u Lisabonu 24. maja.

Ne propustite