''Pitanje trenutka'' kad će proraditi Spartakovi strelci, možda protiv Zvezde?

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.04.2014.
18:39
Izvor: Beta

Nekoliko dana pred duel sa Crvenom zvezdom, u Spartaku vlada odlično raspoloženje i vera da će ''Plavi golubovi'' konačno povratiti efikasnost iz jesenjeg dela sezone. To se može zaključiti iz izjave sportskog direktora Damira Džimovića, koji ima puno pov

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Sportski direktor Spartaka Damir Džimović izjavio je danas da njegovi fudbaleri žele i mogu bolje i da glavni ovosezonski ciljevi nisu ugroženi.

"Želim da naglasim da iz ekipe koja je odigrala jesenji deo prvenstva od standardnih igrača nedostaje jedino Darko Puškarić. Trener Dragan Kanatlarovski je svojim dolaskom svima nama visoko podigao moral pa smo vrlo brzo počeli beležiti dobre rezultate. Zašto sada izgubiti veru kada mi još uvek nismo rezultatski i fudbalski ugroženi", naveo je Džimović u pismu dostavljenom agenciji Beta.

Džimović je naveo da se oseća dužnim da kao najodgovorniji u sportskom sektoru Spartaka uputi punu podršku igračima i treneru Kanatlarovskom.

"Mi hoćemo i možemo bolje, naše zajedništvo je garant uspeha. Ništa od unapred zacrtanog, a to je izlazak u Evropu i finale Kupa, nije ugroženo", istakao je Džimović.

Spartak je posle 21 kola deveti na tabeli Super lige sa 26 bodova.

"Spartak ovog proleća nije zabeležio nijednu pobedu, ali ako ne računamo već odavno prežaljeni nesrećni poraz od Slobode, nije pretrpljen nijedan poraz u prvenstvu, a nizali su se rivali itekakog renomea, u Subotici prošlogodišnji osvajač Kupa, Jagodina, Vojvodina, a na gostujućim vrućim terenima Spartak nije poklekao ni u duelima sa OFK-om, Javorom i Napretkom", kazao je Džimović.

Prema njegovim rečima, Spartak ima problema sa realizacijom, ali da je pitanje trenutka kada će golovi početi da pristižu.

"Još uvek kuburimo sa realizacijom na utakmicama, ali svako ko je gledao naše utakmice razumeće da je pitanje trenutka kada će golovi početi da pristižu. Pa i jesenas smo postizali dosta golova na svom terenu, dva-tri po utakmici, što znači da moramo imati strpljenja za naše strelce", rekao je Džimović.

Spartak je u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije izgubio od Vojvodine sa 1:0, a Džimović je naveo da to nije bilo "niti planirano, niti plod loše taktike".

"Jednostavno, veći broj igrača je imao snažan pritisak i veliku želju za dobrim rezultatom pa nisu imali snage da to prevaziđu. Svaki od njih pojedinačno ima pravo na loš dan. Sa jedne strane mi je žao što je to bio veliki broj igrača, a sa druge i sam Bog nas je pogledao pa je Vojvodina pobedila sa minimalnim rezultatom, koji daje nadu kako njima tako i nama", kazao je Džimović.

Direktor Spartaka je pozvao navijače subotičkog kluba da podrže igrače te ekipe u narednim susretima sa Crvenom zvezdom i Vojvodinom jer oni, kako je rekao, moraju da znaju da su "važan šraf u mašini plavih golubova"
.

Ne propustite