PL - Arsenal lako protiv Njukasla, LŠ sve bliža!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 28.04.2014.
22:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Arsenala načinili su veliki korak ka Ligi šampiona, pošto su na svom terenu lako savladali Njukasl sa 3:0 (2:0).

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Arsenal je naneo šesti uzastopni poraz Njukaslu, koji ima očajan završetak sezone.

Utakmica je u uvodnim minutima bila bez ritma, Arsenal je imao loptu u nogama, ali iz tog poseda nije proistekla nijedna dobra šansa.

Prvu priliku imao je Ozil u 17. minutu, kada je njegov udarac otišao tik pored stative.

Devet minuta kasnije, Arsenal je poveo. Kasorla je poslao loptu kroz sredinu iz slobodnog udarca sa udaljenosti oko 30 metara. Lopta je preletela sve odbrambene igrače Njukasla koji su jako loše procenili njen let, a "pokupio" je sa zemlje Košelni i doveo Arsenal u vođstvo.

Samo dva minuta kasnije, Podolski je mogao da poveća vođstvo Arsenala. Posle centaršuta, on je bio najviši u skoku, ali je Krul sjajno odbranio njegov udarac. U 30. minutu, Podolski je ponovo posle kornera šutirao, ali je Krul još jednom odlično intervenisao.

U 42. minutu Arsenal je poveo sa 2:0, ali moramo reći da je tu akciju obeležio Žiru, koji se propisno obrukao. Imao je jedan na jedan sa Krulom, šutirao je pravo u njega, lopta mu se odbila, ali ga je napadač Arsenal ponovo pogodio dok je ležao na zemlji. Na njegovu sreću, lopta se odbila do Ozila, koji je iz neposredne blizine postigao drugi gol.

Krul je ponovo spasio svoj tim u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, kada je Kasorla odlično šutirao iskosa sa desne strane.

Na odmor se otišlo sa prednošću 2:0. Arsenal je potpuno dominirao u prvom poluvremenu i zasluženo vodio. Golman Krul bio je najzaslužniji što prednost nije bila i ubedljivija.

U 59. minutu Njukasl je imao prvu priliku na meču. Gufran je imao priliku da "zakuva" i unese neizvesnost u utakmicu, ali je Ščešni sjajno odbranio njegov pokušaj iz neposredne blizine.

U 66. minutu bilo je 3:0, Ozil je sjajno centrirao, Žiru se iskupio za nekoliko promašaja i glavom sproveo loptu u mrežu.

Podolski je tri minuta kasnije imao priliku da postigne i četvrti gol, ali njegov udarac iskosa sa desne strane završio tik pored stative.

Do kraja meča Arsenal je imao još nekoliko opasnih napada, na prvom mestu preko Kasorle i Monreala, ali nije bilo promene rezultata. Videlo se da i jedni i drugi jedva čekaju da se meč završi.

Arsenal je ovom pobedom došao veoma blizu ostvarenja cilja, a to je osvajanje 4. mesta. Na dva kola do kraja, Arsenal ima 4 boda više od najbližeg pratioca Evertona, i imajući u vidu raspored obe ekipe, čudo bi trebalo da se desi pa da Everton prestigne Arsenal do kraja.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite