PL - Prekidi koštali Fulam, Eriksen doneo pobedu 'Pevcima'!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 19.04.2014.
15:35
Izvor: Sportske.net

Bez većih problema fudbaleri Totenhema savladali su svog lokalnog rivala, tim Fulama, pre svega zahvaljujući sjajnim prekidima i lošim reakcijama odbrane Magatove ekipe. Konačan rezultat bio je 3:1.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Veoma zanimljiv susret Premijer lige viđen je danas na otvaranju 35. kola,a kada su se sastali Totenhem i Fulam u okviru gradskog derbija Londona.

Ekipe su meč dočekale u potpuno različitom raspoloženju, budući da se domaći bore za plasman u Ligu Evrope sa Mančester Junajtedom, dok gostima predstoji grčevita borba za opstanak koja će se najverovatnije nastaviti do poslednjeg kola.

Utakmicu su bolje otvorili 'Pevci', visokim presingom, ali su, čini se, njihove najbolje prilike stigle posle prekida i odličnih centaršuteva Kristijana Eriksena.

Kabul je imao šansu posle 18. minuta igre, kada je glavom šutirao preko gola, a usledio je kontranapad koji nije uspeo da iskoristi Ugo Rodaljega.

Golovi su stigli tek u finišu prvog dela igre. Prvo je Kristijan Eriksen svojim centaršutem pogodio u nogu Paulinja u 35. minutu, kome nije bilo teško da loptu ubaci u mrežu, a zatim je Stiv Sidvel poravnao rezultat svega dva minuta nakon vođstva 'Pevaca' posle katastrofalne reakcije odbrane domaćih.

Britain Soccer Premier League

Gol je otvorio i drugi deo igre. Aron Lenon je centrirao, a u skoku je najviši bio mladi Hari Kejn i glavom smestio loptu u mrežu golmana Stokdejla. Igrao se 48. minut.

Fulam je ponovo mogao da izjednači svega par trenutaka po drugom vođstvu Totenhema, ali je Rodaljegin udarac glavom uspeo da maestralno odbrani njegov imenjak Loris.

'Pevci' nastavljaju da prete, a nakon još jednog prekida stižu i do trećeg gola. Ponovo je u ulozi asistenta bio Danac Eriksen, a ovoga puta je 'pogodio' Junesa Kabula, i to u koleno, a odbrana Fulama je još jednom loše reagovala.

Kristijan Eriksen je vrlo lako mogao da od heroja postane tragičar 'Pevaca', pošto je nespretno skrivio jedanaesterac u 77. minutu, kada je namerno igrao rukom na ivici kaznenog prostora. Ipak, da to tako ne bude pobrinuo se Ugo Loris, koji je odbranio penal Stiva Sidvela i tako potvrdio pobedu domaćih.

Totenhem je mogao da poveća prednost do kraja, ali Adebajor i Soldado nisu bili koncentrisani u zavšnici utakmice.

OVaj trijumf 'Pevce' ostavlja na šestom mestu Premijer lige, pa oni sada imaju 6 bodova prednosti u odnosu na sedmoplasirani Mančester Junajted, ali i dve utakmice viška u odnosu na 'Đavole'. Sa druge strane, Fulam je osamnaesti, ima bod više od Kardifa i dva manje od Noriča, ali i utakmicu više od ovih ekipa, sa kojima će se najverovatnije boriti za opstanak do samog kraja.

Golove sa meča možete pogledati OVDE.

Ne propustite