PL - Strelci neraspoloženi, Everton pobedom prestigao Arsenal!

Autor: Janko Glavonjić
subota 12.04.2014.
18:06
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Evertona nastavili su fantastičan niz pobeda. Oni su bili bolji od Sanderlenda, slavlje im je doneo autogol Vesa Brauna. Totenhem je "iščupao" bod u meču protiv Vest Bromviča, dok su Kardif i Fulam pobedama "podgrejali" nadu svojim navijačima da

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Everton je do tog 75. minuta bio bolja ekipa, ali nikako nije uspevao da iskoristi svoje šanse.

Prvu priliku je propustio Nejsmit u 14. minutu, kada je šutirao iz dobre situacije preko gola. U 32. minutu Fabio Borini je propustio sjajnu šansu za domaćina, kada je iz neposredne blizine bio izblokiran, i od čitave situacije Sanderlend je dobio samo korner.

Dva minuta kasnije Lukaku je savladao golmana Sanderlenda, ali je jedan igrač domaćih izbacio loptu sa same gol linije.

U drugom poluvremenu uglavnom nije bilo većih prilika do 65. minuta, kada je Manone spektakularno odbranio pokušaj Rosa Barklija.

Ipak, u 75. minutu, Everton je srećno došao do gola i pobede. Ves Braun je u pokušaju da otkloni opasnost nespretno reagovao i umesto pored gola, lopta je završila u mreži Sanderlenda.

Ki i Borini su imali dve velike prilike da ipak donesu bod Sanderlendu, ali su obojica bili neprecizni, u 82. i 85. minutu. Everton je tako nastavio niz pobeda i 5 mečeva do kraja prvenstva ima 2 boda prednosti ispred Arsenala.

Totenhem je uspavano počeo meč protiv Vest Bromviča i to mu se osvetilo. Već posle 4 minuta domaćin je vodio sa 2:0, a golove su postigli Vidra i Brant.

U 16. minutu imali su veliku priliku da iz penala smanje prednost, ali je Adebajor obrukao, šutnuvši penal jako loše.

U 31. minutu već je bilo 3:0 i činilo se da će Totenhem doživeti još jednu katastrofu, ovoga puta od mnogo slabijeg rivala.

Ipak, autogolom Olsona u 34. minutu rezultat je smanjen na 3:1, Kane je u 70. doneo nadu Totenhemu da mogu bar do boda, a u četvrtom minutu nadoknade Eriksen je "zavio u crno" navijače domaćih, sjajnim pogotkom kojim je doneo bod "Pevcima".

U ostalim mečevima Pančon je doneo u 76. minutu pobedu Palasu protiv VIle, Rodaljega je bio jedini strelac u pobedi Fulama nad Noričem, Kardif je golom Kale iznenadio Sautempton, a Piters je doneo trijumf Stouku protiv Njukasla.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite