PL - 'Tobdžije' gazduju severnim Londonom!

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 16.03.2014.
18:51
Izvor: Sportske.net

Triumfom nad lokalnim rivalom Arsenal se izjednačio po broju bodova sa Liverpulom i tako učinio trku za titulom još neizvesnijom. Jedini gol na meču delo je Tomaša Rosickog na samom startu utakmice.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Još jedan veliki derbi odigran je danas, i to u severnom Londonu, a pobednik je odlučen već na samom startu. Iako nije bilo golova kao u Mančesteru, na 'Vajt Hart Lejnu' viđen je veoma uzbudljiv meč.

Sve je počelo u drugom minutu, kada Arsenal nakon sjajnog kontranapada dolazi do vođstva posle neverovatnog udarca Tomaša Rosickog. Čeh je iskoristio dodavanje Aleksa Okslejd-Čemberlena i matirao nemoćnog Lorisa.

U 16. minutu, gosti su mogli do drugog gola, ali je Čemberlen izgubio koncentraciju u zavšnici i šutirao pored gola. 'Tobdžije' su mogle da budu kažnjene preko Adebajora, ali je on bio neprecizan, pa se sa rezultatom 0:1 otišlo na odmor.

Već na samom startu drugog dela igre, Totenhem je imao najbolju priliku na utakmici. Ščešni je pogrešno procenio let lopte, ona se odbija do Čadlija kome je ostalo samo da je ubaci u mrežu, ali se isprečio Loran Košćelni i sačuvao svoj gol.

Arsenal se povukao u nastavku, ali to 'Pevci' nisu uspeli da kazne. Još jednu priliku imao je Adebajor u 65. minutu, ali nije uspeo da savlada Ščešnog. Sve je moglo da bude rešeno u 78. minutu kada je Mertezaker šutirao nakon prekida, ali je Loris dobro intervenisao.

Venger se odlučio za prilično defanzivne izmene (Vermalen, Monreal i Flamini) i tako uspeo da zabeleži veoma vrednu pobedu u lokalnom derbiju.

Jedini gol sa meča možete pogledati OVDE.

Britain Soccer Premier League

Ne propustite