Pobeda Đokovića u iscrpljujućem meču!

Autor: Janko Glavonjić
petak 16.05.2014.
18:49
Izvor: Sportske.net

Prvi reket Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Rimu, pošto je u iscrpljujućem meču koji je trajao preko dva i po sata, savladao Španca Davida Ferera sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6 i 6:3.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Đoković i Ferer odigrali su očekivano veoma tvrd i neizvestan meč. U prvom setu je Đoković prvi stigao do brejka, iskoristivši drugu brejk loptu pri rezultatu 3:2. Već u sledećem gemu došao je u opasnost da izgubi teško stečeni brejk, Ferer je imao tri vezane brejk lopte ali nije uspeo da ih konvertuje i Novak je poveo sa 5:2.

Ferer je lako uzeo svoj servis i ponovo napravio pritisak na Novakov, u gemu u kojem je srpski teniser servirao za set. Ovoga puta, Špancu je bio dovoljna samo jedna brejk lopta da oduzme servis Đokoviću, i ušlo se u neizvesnu završnicu.

Ferer je odservirao za ostanak u setu bez problema, Novak takođe uzeo sledeći gem na svoj servis, a onda odigrao sjajan 12. gem u setu i novim brejk završio prvi period u svoju korist, rezultatom 7:5.

U drugom setu nastavila se velika borba sa osnovne linije. David Ferer je koristio svaku šansu koju mu je Novak pružao, veoma malo grešio i terao našeg tenisera da "zaradi" poene.

Već u drugom gemu naš teniser mogao je do brejka, ali je propustio tri brejk lopte. Nizali su se teški gemovi na razliku prilikom servisa oba tenisera, a onda je Đokoviću popustila koncentracija i Ferer mu je oduzeo servis u sedmom gemu drugog seta.

Naš teniser imao je priliku da odmah vrati izgubljeno, ali je ponovo uporni Španac uspeo da se izvuče, osvoji gem za 5:3, a kasnije i bez većih problema završi set rezultatom 6:4.

U trećem setu srpski teniser je odmah napravio pritisak na servis Ferera, i već u četvrtom gemu došao do brejka sjajnom agresivnom igrom, koju čak ni vrhunski defanzivac poput Ferera nije mogao da umiri. Delovalo je da će Novak iskusno privesti meč kraju, poveo je sa 30:00 u svom gemu a onda jednostavno - stao. Srbin je dopustio Fereru da uzme četiri uzastopna poena i vrati izgubljeni brejk.

U sedmom gemu Ferer je mogao do potpunog preokreta, bilo je 30:30, ali je sa dva sjajna poena Đoković osvojio taj gem, a u sledećem je Ferer konačno popustio i Đoković je dobio šansu da servira za meč.

U još jednom tesnom i iscrpljujućem gemu, Đoković je došao do 40:30, ali je zatim napravio duplu grešku na prvu meč loptu. U naredna dva poena viđene su ponovo duge razmene sa osnovne linije, u kojima je naš teniser bio čvršći i konačno došao do pobede.

Novak Đoković će u polufinalu igrati sa Milošem Raonićem, koji je danas savladao Francuza Šardija sa 2:1.

Ne propustite