Pobeda Meksika, pravda je zadovoljena!

Autor: Janko Glavonjić
petak 13.06.2014.
19:59
Izvor: Sportske.net

Posle dva regularna gola koja su poništena i nedosuđenog penala, Peralta je postigao jedini (priznati) gol u drugom poluvremenu i doneo trijumf svojoj reprezentaciji nad Kamerunom!

Beta/AP Photo/Ricardo Mazalan
Beta/AP Photo/Ricardo Mazalan

Povezane vesti

Početak meča protekao je potpuno u znaku Meksika. "Zeleni" su u prvih 10 minuta uputili više udaraca ka golu Kameruna, dok Afrikanci uglavnom nisu prelazili ni centar igrališta. Ipak, nije bilo neke veće opasnosti za golmana Itanđea.

U 11. minutu dogodila se druga velika greška sudija na ovom prvenstvu. Markez je odlično centrirao, Dos Santos je izbegao ofsajd zamku kamerunske odbrane i postigao lep gol. Ipak, sudija je signalizirao ofsajd, a posle usporenog snimka videlo se da je načinio grešku.

U 21. minutu Kamerun je izveo prvu opasnu akciju na meču. Asu Ekoto je sjajno centrirao, a Eto je iz veoma izgledne situacije prilično loše šutirao. Lopta je okrzula stativu i otišla u gol aut.

Dva minuta kasnije, ponovo posle Asu Ekotovog centaršuta, ovog puta iz kornera, napravila se gužva u petercu Meksika, ali Kamerunci nisu uspeli da upute dobar udarac.

U 30. minutu desila se još jedna sporna situacija. Posle centaršuta Meksikanaca, Čupo Moting je dotakao loptu, a Dos Santos je ponovo bio najsnalažljiviji i postigao novi gol za Meksiko. Isti pomoćnik je poništio i ovaj gol, pa je ostalo 0-0.

U 45. minutu sudija je propustio da dosudi i jedanaesterac za Meksiko, pošto je Čeđu oborio Dos Santosa.

Više o suđenju u prvom poluvremenu pročitajte OVDE.

Već na startu drugog poluvremena, Meksiko je imao još jednu sjajnu šansu. Danas fantastični Dos Santos je odlično asistirao Peralti, koji je jako loše šutirao i golman Kameruna mu je "skinuo zicer".

U 58. minutu Kamerun je imao sjajnu priliku iz slobodnog udarca. Odlični Asu Ekoto je šutirao, lopta je pogodila živi zid i potpuno prevarila Očou koji je ostao skamenjen. Ipak, Meksikanci su imali sreće, lopta je završila tik pored stative.

Tri minuta kasnije, Meksiko je konačno došao do vođstva, odnosno postigao gol koji sudijska trojka nije poništila.

Gotovo preslikana akcija sa početka prvog poluvremena, Peralta je izbio sam ispred Itanđea, na odlično dodavanje Dos Santosa. Ponovo je loše šutirao, Itanđe je odbio loptu, ali ovoga puta pravo na nogu Peralti, pa je Meksikanac ispravio svoju grešku i konačno doveo Meksiko u vođstvo.

Posle vođstva Meksika, afrička reprezentacija je, prirodno, napala, ali nisu imali velikih prilika do poslednjih trenutaka meča.

Prvo je Rodrigez sprečio Etoa da uputi udarac u 86. minutu, a u 90. je Očoa pokazao zašto ga mnogi smatraju najpotcenjenijim golmanom današnjice. Prelepa parada golmana koji godinama brani u Francuskoj i hvatanje "žive lopte" spaslo je mrežu Meksika posle šuta Mukanđa.

U drugom minutu nadoknade Ćićarito je promašio izglednu priliku posle centaršuta Lajuna i meč je završen pobedom Meksika od 1:0.

Pobeda za koju se može reći da je potpuno pravedna i zaslužena, ali i jako važna, jer je sada Meksiko veliki favorit da zauzme drugo mesto u grupi. Naravno, međusobni meč sa Hrvatskom će najverovatnije sve odlučiti.

Ne propustite