Počinju završne borbe - Kome idu prve dve karte za polufinale?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.09.2017.
10:41
Izvor: Sportske.net

Utakmicama četvrtfinala otpočinju završne borbe na 40. Evropskom prvenstvu za košarkaše koje se održava u Turskoj.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Nakon grupne faze takmičenja i mečeva osmine finala koji su nam doneli dosta kvalitetne košarke i nekoliko iznenađenja na redu su četvrtfinalni okršaji na EuroBasketu.

Četiri utakmice ove runde takmičenja na programu su u utorak i sredu, a svakako da će ljubiteljima igre pod obručima u Srbiji sutrašnji dan biti mnogo značajniji jer "Orlovi" ne nastupaju u utorak.

Večeras će biti odigrane dve utakmice na levoj strani "kostura", a na teren će pored Nemačke, Slovenije i Letonije i aktuelni prvaci Evrope.

Španija će kao branilac titule odmeriti snage sa selekcijom Nemačke, reprezentacijom koja od 2007. godine nije igrala u ovoj fazi takmičenja.

"Crvena furija" se prošetala do četvrtfinala. Ukoliko ne računamo utakmicu sa Hrvatskom čiji su završnicu sami zakomplikovali, Španci gotovo i da nisu imali većeg iskušenja od početka turnira.

Nemačka jeste prijatno izenenadila i eliminisala Francusu, ali se stiče utisak da će za Denisa Šrudera i družinu duel sa Španijom predstavljati kraj puta na ovom Evropskom prvenstvu. Drugačiji ishod predstavljao bi veliku senzaciju.

Meč Nemačka - Španija počinje u 17 časova i 45 minuta po srednjeevropskom vremenu.


Drugi četvrtfinalni duel zakazan za četvrtak igra se od 20.30 i utisak je da će okršaj Slovenije i Letonije biti najzanimljiviji u ovoj rundi.

Slovenci i Letonci pobrali su velike simpatije na tekućem šampionatu, a mnogi smatraju da obe selekcije imaju kvalitet za medalju. Šteta je što će jedna večeras morati da se oprosti od Evropskog prvenstva ali verujemo da će utakmica predstavljati pravu poslasticu za neutralne posmatrače.

Slovenija je posle 5-0 u grupi imala lak zadatak sa Ukrajinom u osmini finala, a ništa teži posao nisu imali ni Letonci koji su sa 100:68 eliminisali Crnu Goru nakon odličnih partija u Grupi D.

Počinje u 20.30. Pobednik ovog duela "ukršta" u polufinalu sa boljim iz meča Nemačka - Španija.

Druge dve utakmice na programu su u sredu, ali o tome više sutra ujutru kada se budemo bavili reprezentacijom Srbije.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 12.09.2017
11:03

Slo - Lva ce biti paklen mec mada ocekujem pobedu Slovenaca , u drugom paru vrv Spanci mada ne treba otpisivati Nemce